VS píše:
Jasně že tam jsou i špatní...
Ale oni se koncentrují pouze v přítomnosti "qoyi" a jemu podobných... Takže normální řidič je pak nepotká
Věř že normální řidič se např při rychlosti +15 dohodne na pokutě pár stokorun a policista bude pohodař...ale když ten stejný zastaví "qoyi" tak je mě jasný že po něm půjde co se dá...taky bych šel na jejich místě.
Realita podle mě je taková že prostě spáchá přestupek a místo toho aby sklopil uši a se snažil slušně a rozumně dohodnout na pokutě tak jim začne sypat § které porušili, nedodrželi atd... i kdyby to měla být nedostatečně rovně nasazená čepice...
A pak tu bude brečet jak jsou na něj tvrdí atd
Prostě takový ten typ "MikeJeKKT"
A přesně tyhle nemám rád...
No jo, ale všechno souvisí se všim. Já jsem na to taky před platností BS těžce kašlal a hovor s policistou se nesl vždy v přátelskym duchu, protože o nic nešlo, hrála se ta známá hra o peníze, vykazovánim činnosti a byl to jen další nízkej odvod (v porovnání třeba s mou spotřebou naprosto směšnej, co jsem dal na pokutě jsem vyjezdil třaba za 50 km) z užívání auta jednou za čas. Absolutně nebyl problém obětovat pár kil, vyměnit pár přátelskejch slov o měření, jak to jde, jestli se pirátí, kouklo se na foto a jelo se dál. Pokud se ale spojí BS (za jeden zákaz předjíždění třeba traktoru 6-12 měsíců chodcem, je to normální?), fikce doručení, objektivní odpovědnost stovky stacionárů po celý ČR, prodlužování promlčecí lhůty a narůstající pravomoci policie, úřadů + jejich zneužívání, tak je to smrtící koktejl a není divu, že se lidi brání jak můžou. Řidiči nebyli ti, kdo si vymysleli tu nesmyslnou hru na "nejdůležitější" dopravní předpis - maximální povolenou rychlost, která byla zavedena z důvodu ropný krize a ne bezpečnosti. Věř, že bych tu dobu před 1.7.2006 v tomto ohledu milerád vrátil a k policistům bych opět zaujímal postoj - no co, z nějakýho důvodu je to jejich práce, přátelsky pokecej - zítra, za rok třeba bude dělat něco užitečnějšího, přispěj na bradavice a laserový ukazovátka, abys mohl mít pěkný fotky na nástěnku a jezdi si.
Řízení už je prostě dlouho boj o přežití ŘO.
Co je jiná věc, že normální člověk se v pozici podezřelýho s PČR nebaví nebo alespoň minimalizuje konverzaci na nezbytnou součinnost a předává do správního (minimálně v případě bodovanýho nebo zákazovýho přestupku), kde už to 3,14čování k něčemu je. Jasně, může to přispět k tomu, že do toho rovnou hodí vidle, protože vycítí, že akorát ztratí čas papírovánim, ale nemyslim si, že bejt nějak nepříjemnej a školit je rozumný. Na druhou stranu nahrávání si považuju za rozumný, protože nekteří policisti lžou jak když tisknou, falšujou, zkreslujou...