Taky jsem si toto pamatoval. V manuálu bylo více, tušim 400m, ale pak soud judikoval jasnej fakt, že by PČR vůbec neměla někoho zastavit, pokud z fotografie neni jasně zřetelná RZ a není pochyb, že bylo zastaveno stejný vozidlo (i řidič, pokud není od naměření k zastavení na dohled kasy a není to samosběr), jako bylo změřeno, což není na nějakejch těch 150m nebo 200m a víc, už nevim. Spor se týkal nějakého pána, který zapirátil v ČB kraji a naměřili ho na asi o desítku metrů dál než byla ta hranice. Otázkou je, jak by to bylo třeba při lepších světelných podmínkách, dohledových podmínkách.
VS správně napsal, že se tu stejně uplatní zásada in dubio pro reo, takže větší úhel je ve prospěch obviněného a šlus. Těch 0° si ale taky pamatuju, objektivně to bylo nedodržitelný, proto tam asi proběhla změna, nemám v hlavě nejnovější manuál LTI MDC, takže je asi možný měřit i pod úhlem. Rozporovat postup měření není moje oblíbená disciplína, protože jak jsem napsal, i u měření, kde to už vliv má v neprospěch obviněného je to stejně házení hrachu na zeď a nadřízené SO a soudy to většinou drží zuby nehty, pokud chtějí dojít k pravomocnému rozhodnutí a nehodit to do šuplíku, aby mohli řešit řešit neproblémisty a jsou ochotný jít do soudního sporu. Jenom jsem si chtěl trošku vylít srdíčko, že ikdyž se naměří rychlost vyšší než skutečná mimo odchylku v přímý souvislosti s nepostupem podle manuálu (úhel osy radarových vln, pasiv), tak to dotyčný musí rozbíjet spíš dobrou procesní strategií a na procesních chybách SO, úřeďácích, (ne)výslechu PČR a štěstíčku jít naproti jak to jde.
Na PolCam měli hodit deku už dávno, rozklepanej záznam, nepřenositelnost rychlosti na měřeného, závislost na fyzikálních faktorech jako tlak v pneu, dezén. To by při každym měření muselo proběhnout i SŘ a znaleckej posudek.
_________________ G1 S, AL Priority 3x -> jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem 
|