řidič BOB píše:
Mě se stalo něco podobného, kdy jsem předjel O2 v barvách asi 160...pustili majáky a tradá na pronásledování... Tak jsem zvýšil rychlost a v dálce viděl, jak disko pohaslo.
Na toto ho nemám dost velkýho (motor).
Ikdyž 200-210 GPS na rovince taky konstantně udržím, ale na ty O 1.8 by to asi bylo málo.
Dodávky celníků stojící na nájezdech vůbec neřeším. Někdy si schválně najedu do pravýho

DiePeckyUndDieBomby píše:
Já radši pomalu zabrzdil. Nechtělo se mi zbytečně prudit a pak se s nějakým chytrákem hodinu dohadovat.
Jednou už jsem to takle řešil ve Zlíně s MP, projel sem kolem zašité hlídky, která spala u benzínky, následovala diskotéka a půl hodiny zdržení.
Nedávno jsem takhle předjel asi ve 160 na Kbelské Oktu MP a oni na to šlápli a povesili se na mě. Jenže já sjížděl k OC Letňany, což oni nečekali, takže když se tam snažili dostat předemě, tak já sjel a oni to přestřelili a pokračovali směr D8. Podle toho manévru mě evidentně měli v plánu zastavit.
Jak je to vůbec s takovýmhle stavěním od MP?
Pokud se nepletu, tak MP smí zastavit auto jen v případě že řídí provoz, nebo že mají podezření na spáchání přestupku.
Jenže přestupky, které mají povoleno řešit jsou:
-zákaz vjezdu
-parkování
-rychlost
Z toho mě plyne, že pokud nemají nějaký důkaz o přestupku výše jmenovaného, tak nemají nárok.
Já bych asi v takovém případě po zastavení s MP moc nediskutoval a jen se jich zeptal, zda vědí za jakých okolností smí stavět auta a zda mají nějaký důkaz, že jsem právě porušil zákaz vjezdu/parkování/rychlost a pokud nějaký takový důkaz neměli, tak bych si rovnou vyžádal iniciále, že si budu stěžovat na neoprávněné zastavení o přestupku bych vůbec nediskutoval.