V říjnu jsem se taky potkal s tažnou koulí. Té dodávce přede mnou nesvítily brzdovky. Takže, když to v koloně v cca 75km/h zadupli kvůli zajíci, tak jsem neměl šanci... Ohobloval jsem gumy, ale reakce byla opožděná, takže jsem to dobrzdil až o tu dodávku. Za mnou jela další dodávka (drhá čelist svěráku) a ta měla ještě větší hoňky ne? já. V poslední chvíli to nakonec strhl do protisměru...
Nažtěstí se ta koule zastavila před chladičem... Ale i tak výměna nárazníku na Fabii a srovnání ohnutého nosníku nárazníku cca 30tis. (alespoň tak mi to říkal šf). Firma má nažtěstí havarijní pojištění...
A teď k tomu tvému případu. Body by za to mít neměla, já je taky neměl.
Problém je ale v tom, že se policajti musej volat vždy, pokud vznikne škoda třetí osobě. Jinými slovy, ta tvá budoucí nevlastní ?vagrová je řidičem - účastníkem nehody, ale je to osoba jiná ne? vlastník vozidla. Doufejte, že se poji??ovna nebude kroutit. Jinak k té výži ?kody, běžnej řidič a ani policajti, nejsou kvalifikovanými odhadci. Takže pokud se škoda nebude markatně vy??í ne? 50tis. pak by to mělo být v pohodě.
Připravovaná novela počítá s částkou pro volání PČR 250tis. , její střízlivější verze pak 100tis.