Vono tady toho trní v očích je čím dál víc
pravdu díš, asi začnu více moderovat
. jinak to tu dopadne jako na garáži a na a-f.comu... snl.Přeceňování předvídavosti je pěkná hovadina.
Samozřejmě je ve vlastním zájmu každého předvídat, páč přednost je sice hezká, ale nezhebnu jenom z principu, že sem přednost měl mít řece já že...
Jenže předpisy jsou jasný a to upřednostňování "měl předvídat" před hrubým a evidentním porušením předpisů provozu a bezpečnosti, tak to je hnus.
Taky to tu můžeme brzo mít jak v jiných zemích, kde si cyklista může navzdory předpisům dělat co chce, protože řidič měl předvídat a to že nepředvídal je "horší přestupek", než že mu tam cyklobuzna vjela.
První vlaštovky už jsou. Viz. ten chlapík, co sejmul někoho na kole, když za kamionem přejížděl napříč silnici a ono auto v druhém směru. Prý měl předpokládát, že za protijedoucím kamionem (kam nevidí) může něco být a tudíž nese vinnu za smrt cyklisty.
Předvídat jo, ale né věštit!
Můžu předpokládat, že u školy budou běhat haranti, můžu předpokládat, že auto co se divně motá mě to tam pošle, ale nemůžu předpokládat, že někde kam nevidím je někdo, kdo mě to pošle těsně před nos. Takových míst je tolik, že by se nedalo jezdit vůbec.