Právě je čtv 28. bře 2024 10:45:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 05. čer 2009 06:44:00 
Offline
čtenář

Registrován: stř 11. úno 2009 01:00:00
Příspěvky: 4
No ono teď dál ž je to na hraně a jen pro otrlejší povahy - záleží na koho narazí, protže právo je tu spíš na teoretické bázi, ne? že by opravdu bylo striktně dodržováno.
Prostě se tam dostavit a tvrdit, že si ž nepamatuju kdo s tím tehdy jel a že se na fotce nepoznávám ( nelze dokázat jestli se poznávám nebo ne) - a pokud budou zarputilí tak holt to půjde dál, kde se bude nějak muset dokázat že na fotcem jsem já ( a to není vždy právně tak jednoduché) a rozhodně vyjádření nějakého pisálka za ?altrem " že na fotce jsem určitě já " - není relevantní. Prostě ONI musí dokázat, že jsem to já a ne že já musím dokazovat, že ro nejsem já !!! To si stále nějak pletou. Ono tu ( sice hlavně teoreticky) platí Římské právo a ne Napoleonské, ikdy? v praxi to vypadá jinak.
A jakékoli vyhrožování, co mi udělají, když se nepřiznám je protizíkonné !! Nemohu být trestán, za to že využívám svého ústavního práva ( které je dokonce i nad zákonem) o osobě blízké.
Takže jde o to, jak moc se dotyčnému chce bojovat a kolik do toho případně vrazit i peněz!! pokud jde o "prkotinu", tak asi zaplatit, přijít o pár bodíků a v opačném případě si s sebou vzít právníka - ono jim to trožku přistřihne křidýlka a v případě že s "vyhrožováním" přestřelí, tak to raději nakonec kolikrát sami uzavřou "na dohodu" :D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 05. čer 2009 07:37:00 
Offline
štamgast

Registrován: úte 24. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 2496
M.Kelly píše:
...Prostě se tam dostavit a tvrdit, že si ž nepamatuju kdo s tím tehdy jel a že se na fotce nepoznávám .............Nemohu být trestán, za to že využívám svého ústavního práva ( které je dokonce i nad zákonem) o osobě blízké.............

Tak pokud někdo "využije této rady a "nebude si pamatovat, kdo s tím tehdy jel", tak správní orgán vcelku jednoduže a hodně rychle rozhodne a má? to za 3K + náklady řízení. Když půjde o zástupce právnické osoby či o podnikatele-fyzickou osobu, tak je to do 100K.
Přížtě, ne? začne? radit, zjisti si něco o dané problematice, až někoho zbytečně nedostane? do problému.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 05. čer 2009 12:35:00 
Offline
štamgast

Registrován: úte 24. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 2496
Chlape jeden nezvedená, vždy? ž to bylo uvedeno tisíckrát. Knihu jízd - či spíše přesněji doložení, že užití vozidla bylo z důvodu dosažení a udržení zisku - nemá nikdo, vyjma FÚ, co kontrolovat. Kniha jízd či příkaz k jízdě či jak si to kdo pojmenuje, je u referentských vozidel jen pomocný evidenční materiál. Nic víc, nic míň.
Ovšem případ, kdy jsem povinen sdělit, komu jsem svěřil vozidlo, je již uzákoněn v 361-čce. Tím IMHO není poruženo žádné mé či něčí právo. Já uvedu Frantu Vonáska, že jsem mu svěřil či přikázal řídit vozidlo a pak předstupuje před správní orgán on a může uvádět co chce. Tím není dotčena eventualita, že vozidlo v inkriminované době řídil můj známý či obchodní partner z jakékoliv části světa a já, jako zákonadbalý občan nažeho banánistánu uvedu jeho identifikační údaje.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 31 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz