Prý se to tady už řešilo, ale jsem asi slepej, nebo neumím hledat... Tak to zkusím

Mám takový menší problém s G1 (poslední verze FW od AR.net - zároveň zakoupeno u AR.net) G1 používám vertikální držák - přímo u zpětného zrcátka. Hned vedle mám kameru GS3000 (G1 a GS jsou od sebe cca 10cm)
Napájení pro oba přístroje mám natáhnuté pod stropnicí, A sloupkem až do palubky, respektive nad pojistky. Tam mám umístěnou rozbočku na 5 zásuvek 12V které mi napájí HW na palubě. Vše zapínám vypínačem, který mám na A sloupku, takže vypínač zapnu a vše potřebné zároveň naskočí.
Jenže G1 má občas problém chytnout GPS signál. Teď ve čtvrtek se mi stalo, že jsem celou Prahu přejel bez GPS. Tudíž je mi to k hó*nu, protože se to za 35 minut nenaladilo a mezitím jsem projel spoustu úsekovek celkem zvostra, protože jsem fakt pospíchal a ani jsem neměl čas řešit, jestli to naskočí nebo ne.
Už jsem to řešil s gebičem, prý to ruší ta kamera. Pokud zapnu nejdřív G1 než chytne signál (do 30 sec od rozjetí) a pak teprve zapnu kameru tak to jede v pohodě. Ale nechápu čím to může rušit, když v té kameře není GPS.
Jak mám problém vyřešit? Lze třeba G1 rozebrat a nějakým home made způsobem doletovat GPS anténu, která se umístí třeba na střechu, nebo na jiné místo za oknem pro lepší příjem signálu? Nebo mám jen nějak rozhodit kameru a detektor od sebe?
Dík za radu, případně za nakopnutí do jiného vlákna.