x2005 píše:
Ten panýlek komunikuje už nějakým sériovým protokolem nebo to jsou jen zapojený drátky a "inteligence" veškerá je v centrální jednotce? Nečeká tedy jednotka v nějakým stand-by režimu na povely z panýlku? Jinak myslím, že v moderním autě bude třeba alarm žrát víc než jen 10mA.
Nezkoumal jsem to detailně, ale je to kombinace. Vypadá to, že tlačítka jsou přes drátky a signalizace (LED, pípák) jsou přes sériovou linku.
10mA není nějak moc, ale ani málo. Je třeba vzít v úvahu, že to zařízení v klidu nic nedělá, jen čeká na stisk tlačítka. Pro tuto funkci jsou běžné spotřeby o řád níže. Můj alarm sice bere 35mA, ale to má zapnuté GPS i GSM.
Pokud se jezdí každý den, tak se to nemusí řešit. Když se ale auto musí na delší dobu odstavit (např. při dovolené), tak už to začne nabývat na významu.
x2005 píše:
Řídicí jednotka má vliv pouze na použitý algo. Citlovost je daná čidly. Já jsem zkoušel Prio CB + G9RX2 čidla, ALP + ALP čidlo, ALP + G9 čidlo. Vše fungovalo bez problémů.
Pokud je signál na hraně detekce, tak se vliv algoritmu může projevit (opět připomenu problém XR). Rozdíl ale bude velmi malý.
janatomam píše:
MSP_X: Takže si to shrneme. Chyba byla tedy kde? Že ten kdo Ti půjčil si zaktualizoval jednotku a nechal starý fw v control set? Nebo tomu bylo naopak? Jak jsem říkal, reklamavoat můžeš, ale já si to ověřím.
Ano, chyba byla ve mne, protože mne nenapadlo, že u zcela nového zařízení (z oficiální distribuce) nebude fungovat naprosto základní věc a bude kvůli tomu potřeba šaškovat s upgrade firmware.
janatomam píše:
Stálo by za to, se peckařovi omluvit, co myslíš? Jelikož se Ti snažil pomoci, ale nemohl tušit, že nemáš upgradováno.
Peckaři, omlouvám se ti, že jsi ve snaze zprovoznit chybnou funkci u ALP napsal to, co jsi napsal.
janatomam píše:
PS: Nikdy jsem déle MENU nedržel, vždy mě na vše stačilo žluté menu - servisní.
Což ovšem nedává odpověd na otázku k čemu jsou dobré.