Právě je pát 25. črc 2025 09:23:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 936 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 63  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: AL Priority
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 14:18:50 
guru

mě se primárně jedná o kombinaci RX jednotky a Prio čidel...
Prio čidla mají malý odběr a jedou i na G9 jednotce...

TrueCam A6

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 14:27:10 
člen

VS píše:
mě se primárně jedná o kombinaci RX jednotky a Prio čidel...
Prio čidla mají malý odběr a jedou i na G9 jednotce...
G9 jednotku mám. Obávám se ale, že rozdíl mezi ALP/G9 centrálami bude u statického měření citlivosti menší než chyba měření.

2gebič: Podrzením tlačítka menu se nejdříve rozsvítí dioda žlutě (menu), dalším držením modře a ještě delším držením začne blikat červeno-modro-bíle. Je možné prodradit význam modrého a blikajícího módu, nebo to je také tajné?

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 15:14:22 
moderátor

msp_x píše:
Na závěr dodám, že jsem změřil spotřebu ve vypnutém stavu a její střední hodnota je 10mA. To není zanedbatelné, takže ALP připojovat raději na spínané napětí.

Ten panýlek komunikuje už nějakým sériovým protokolem nebo to jsou jen zapojený drátky a "inteligence" veškerá je v centrální jednotce? Nečeká tedy jednotka v nějakým stand-by režimu na povely z panýlku? Jinak myslím, že v moderním autě bude třeba alarm žrát víc než jen 10mA.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 15:17:38 
moderátor

msp_x píše:
Obávám se ale, že rozdíl mezi ALP/G9 centrálami bude u statického měření citlivosti menší než chyba měření.

Řídicí jednotka má vliv pouze na použitý algo. Citlovost je daná čidly. Já jsem zkoušel Prio CB + G9RX2 čidla, ALP + ALP čidlo, ALP + G9 čidlo. Vše fungovalo bez problémů.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 16:33:31 
guru

Jestli jsem to spravne pochopil, tak ovladaci panel ma uz taky firmware, takze uz to neni jen tlacitko, prepinac, led a piezo.

Minuly tyden jsem zapomel zapnutou vybavu i s kamerou na stojicim aute a i po 12h jsem nastartoval.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 18:44:43 
štamgast

MSP_X: Takže si to shrneme. Chyba byla tedy kde? Že ten kdo Ti půjčil si zaktualizoval jednotku a nechal starý fw v control set? Nebo tomu bylo naopak? Jak jsem říkal, reklamavoat můžeš, ale já si to ověřím. Stálo by za to, se peckařovi omluvit, co myslíš? Jelikož se Ti snažil pomoci, ale nemohl tušit, že nemáš upgradováno (jako guru na techniku jsi selhal).

PS: Nikdy jsem déle MENU nedržel, vždy mě na vše stačilo žluté menu - servisní.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 19:12:24 
člen

x2005 píše:
Ten panýlek komunikuje už nějakým sériovým protokolem nebo to jsou jen zapojený drátky a "inteligence" veškerá je v centrální jednotce? Nečeká tedy jednotka v nějakým stand-by režimu na povely z panýlku? Jinak myslím, že v moderním autě bude třeba alarm žrát víc než jen 10mA.
Nezkoumal jsem to detailně, ale je to kombinace. Vypadá to, že tlačítka jsou přes drátky a signalizace (LED, pípák) jsou přes sériovou linku.

10mA není nějak moc, ale ani málo. Je třeba vzít v úvahu, že to zařízení v klidu nic nedělá, jen čeká na stisk tlačítka. Pro tuto funkci jsou běžné spotřeby o řád níže. Můj alarm sice bere 35mA, ale to má zapnuté GPS i GSM.
Pokud se jezdí každý den, tak se to nemusí řešit. Když se ale auto musí na delší dobu odstavit (např. při dovolené), tak už to začne nabývat na významu.

x2005 píše:
Řídicí jednotka má vliv pouze na použitý algo. Citlovost je daná čidly. Já jsem zkoušel Prio CB + G9RX2 čidla, ALP + ALP čidlo, ALP + G9 čidlo. Vše fungovalo bez problémů.
Pokud je signál na hraně detekce, tak se vliv algoritmu může projevit (opět připomenu problém XR). Rozdíl ale bude velmi malý.

janatomam píše:
MSP_X: Takže si to shrneme. Chyba byla tedy kde? Že ten kdo Ti půjčil si zaktualizoval jednotku a nechal starý fw v control set? Nebo tomu bylo naopak? Jak jsem říkal, reklamavoat můžeš, ale já si to ověřím.

Ano, chyba byla ve mne, protože mne nenapadlo, že u zcela nového zařízení (z oficiální distribuce) nebude fungovat naprosto základní věc a bude kvůli tomu potřeba šaškovat s upgrade firmware.
janatomam píše:
Stálo by za to, se peckařovi omluvit, co myslíš? Jelikož se Ti snažil pomoci, ale nemohl tušit, že nemáš upgradováno.
Peckaři, omlouvám se ti, že jsi ve snaze zprovoznit chybnou funkci u ALP napsal to, co jsi napsal.

janatomam píše:
PS: Nikdy jsem déle MENU nedržel, vždy mě na vše stačilo žluté menu - servisní.
Což ovšem nedává odpověd na otázku k čemu jsou dobré.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 19:19:04 
štamgast

MSP_X: Logické je, že když si koupím zařízení upgraduji firmware. To je snad známá věc. Nebo ty si koupíš navigaci v Elektroworldu a budou tam rok staré mapy, ale tebe nenapadne si je zaktualizovat (a budeš jezdit po poli,jelikož tvá silnice tam ještě nebude)? Úplně stejný případ a docela úsměvný u takové kapacity na technické věci jako ty. :rock

Na otázku k čemu je dobré odpovídám nevím, jelikož jsem to nikdy nepotřeboval vědět.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 19:23:54 
štamgast

Admin: Možná by stálo za to to tady promazat. Protože to byl zbytečný Flame a zbytečně to zahltilo téma.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 20:21:57 
člen

janatomam píše:
MSP_X: Logické je, že když si koupím zařízení upgraduji firmware. To je snad známá věc. Nebo ty si koupíš navigaci v Elektroworldu a budou tam rok staré mapy, ale tebe nenapadne si je zaktualizovat (a budeš jezdit po poli,jelikož tvá silnice tam ještě nebude)?
Pokud tam chci nejnovější silnice, tak upgrade provedu. Bylo by mi bylo ale dost divné, kdyby v navigaci s mapou starou 4 měsíce chyběl třeba jižní obchvat Prahy.

Prostě jsem nepředpokládal, že výrobek prodávaný již nějakou dobu to neumí a očekával jsem, že problém bude spíše jinde (nastavení apod.)

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 21:15:28 
štamgast

MSP_X:
Je divné, že nám to funguje (od první beta verze až po nejnovější verzi) a vždy fungovalo. Pro příště bych doporučil použít to co máš na hlavě a nevyvolávat zbytečný flame... Ale stane se, rád jsem Ti pomohl a až budeš mít další reklamaci víš kam se obrátit.

já v tom žádný flame nevidím. Fórum je tady od toho, aby se řešily problémy a msp_x evidentně nějaký problém má...otázkou je, s čím :wring
admin

V pohodě já to tak beru a rád mu vždy pomůžu, poradím. Přeci od toho fórum je :yes

Naposledy upravil janatomam dne sob 12. dub 2014 22:56:10, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 22:54:52 
štamgast

x-father píše:
Pecko Jen tak mimochodem msp-x je znalostmi elektrotechniky úplně někde jinde než ty a to co jsi napsal jsou pěkný blbosti.

Další adept na omluvu (nebo uznání, že i GURU někdy nemá svůj den)... :clap

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 13. dub 2014 07:11:10 
guru

msp_x: s čím vším budeš Prio porovnávat? Nebo to bude samotný test ALP a jen doplnění k předchozím testům?

TrueCam A6

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 13. dub 2014 10:09:56 
štamgast

msp_x: Hlavně poprosím test vždy s aktuálním firmware (pokud by jsi nevěděl rád Ti se vším pomůžu).

FW:
ALP: 4.3.5/4.7
RX: 20.24
G9: 19.41

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 13. dub 2014 10:39:40 
guru

janatomam píše:
x-father píše:
Pecko Jen tak mimochodem msp-x je znalostmi elektrotechniky úplně někde jinde než ty a to co jsi napsal jsou pěkný blbosti.

Další adept na omluvu (nebo uznání, že i GURU někdy nemá svůj den)... :clap

Na situaci to nic nemeni. Msp-x popsal, jak mu to po pripojeni napajeni nenabiha do predchoziho stavu a pecka na to reagoval, ze to ma zapojene moc "naprudko", ze to zarizeni "nepochopi" a ze je to normalni a ze si to ma napojit na klicek jako to ma on a bude to ok. To je uplna blbost, protoze jeho napojeni na klicove napeti odpojuje jeho ALP od baterky taky a v zapojeni byt chyba nemohla, jak se taky nakonec ukazalo.

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 936 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 63  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]