Právě je pon 16. čer 2025 22:26:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 936 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 63  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: AL Priority
PříspěvekNapsal: pát 11. dub 2014 23:29:33 
štamgast

Pokud máš nejnovější firmware a máš i updatovaný control set a nejde Ti to, pak bude někde chyba (ale dokud si jí nevyzkouším, nemá cenu dělat předčasné závěry). Ale ještě jsem takový problém nezaznamenal, že by se jednotka takhle chovala.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 11. dub 2014 23:34:24 
člen

Ano, speciálně pro tebe "přímo" či "rovnou". Po mém "na hulváta" nebo "zprudka" a ještě třeba "na prase". Mám trochu upito, tak mé vyjadřování jde do doby kamenné a projevuje se má slaboduchost.

Ano podruhé, u většiny zařízení to samozřejmě jde nastavit. Zařízení jako detektory, kamery apod to dokáží ihned bez nastavení nějaké takové funkce. O tom ani nemluvím, to beru jako samozřejmost.

Ale zrovna u toho PC mi to vysvětli, jak to uděláš, když vypadne proud a máš PC zapnutý, aby po opětovném nahození proudu sám nastartoval? Znám třeba WoL, různé UPSky, které to při výpadku hodí pouze do režimu spánku a v tom to drží dokud nepřijde napájení ze sítě, nebo to živí z baterek a k výpadku vlastně nedojde. Ale pořád to musí být pod napájením, aby se to rozběhlo. U toho WOL musí být síťovka pořád napájena i při vypnutém PC, aby právě po síti ten magic paket mohl přijít a přes síťovku "vzbudit" PC. Ale to ti jistě jako znalci v oboru nemusím vysvětlovat...

Ale dle postu od MSP_X jsem to pochopil tak, že to má v defaultu a nic nenastavoval. Ostatně jako já - nechal jsem si to nastavit od odborníků a snažil jsem se popsat na jakém principu to funguje. Znalý v tomto oboru to jistě pochopí, hnidopich si rýpne.

Omlouvám se, ale netuším co každý z Vás v osobním životě dokáže, nebo v jakém oboru pracuje a jaké má zkušenosti. Já v internetových diskuzích beru všechny jako stejné "klauny", kteří když něco neví, tak googli, aby nebyli za blbce a chytří jsou pouze za stolem s klávesnicí a monitorem a zároveň jsou schopní žabomyších válek o hovně. Tento odstavec prosím neberte nikdo osobně, pouze představuji svou slaboduchost a uvádím na pravou míru, jak k lidem, které podle nějakého pseudonicku, či přezdívky které používají na internetu "znám".

Ještě čekám na vyjádření od VS, který si jistě také něco najde a samozřejmě od našeho místního honitrika, který bude mít komentář jistě k tématu.

Opět jsem tady rozjel spamovací debatu kolem blbosti. Z toho důvodu jsem s rozhodl opět trošku vzdálit do pozadí a nebýt tak aktivní a komentovat vše. Přizpůsobím se tedy svému okolí, najdu si pár oveček do kterých budu neustále vandrovat a bude veselo a všichni budou spokojení.

To je předpokládám jediný smysl a účel tohoto fóra - vandrovat do druhých, debatovat o hovnech a hlavně si honit triko.

-- Ještě úprava pro Rob3rta - Ano Bios jsem si určitě omrknul, WOL mi funguje. Je pravda, že mojí silnou stránkou není PC HW jako takový. Když už, tak spíše síťové záležitosti.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 01:14:02 
guru

msp_x tu o elektrotechnice ví nejvíc...
popisovat mu jak ti to funguje v autě je zbytečné-on dělá testy pro ar.cz a v autě to nemá.

TrueCam A6

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 02:46:09 
člen

Je to v biosu, turn on, last state nebo off nobo on, kdyz vypadne proud.

A dpudb ty dneska valis... :-)

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 09:17:55 
člen

janatomam píše:
Pokud máš nejnovější firmware a máš i updatovaný control set a nejde Ti to, pak bude někde chyba (ale dokud si jí nevyzkouším, nemá cenu dělat předčasné závěry). Ale ještě jsem takový problém nezaznamenal, že by se jednotka takhle chovala.
OK, zkusím upgrade. Podle data na štítku je jednotka z konce roku. FW tedy není nejnovější, ale i tak je dost nový na to, aby už uměl takovou základní věc.
Dá se nějak zjistit verze fw Control Setu?

DiePeckyUndDieBomby píše:
Ale zrovna u toho PC mi to vysvětli, jak to uděláš, když vypadne proud a máš PC zapnutý, aby po opětovném nahození proudu sám nastartoval?

Od toho je právě to nastavení BIOSu, jak zmiňují ostatní. Byť je asi možné, že některé počítače to nemají. Je to právě proto, aby se po výpadku napájení sám zapnul. U desktopu to není nic zásadního, ale pokud počítač funguje jako server, tak to je nutnost. Sám takto jeden domácí server provozuji. Občas je výpadek delší, než UPS zvládne.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 09:49:52 
štamgast

MSP_X:
http://alpriorityupdate.com/

Kód:
Instructions how to store the Setup.alp file from your AL Priority® system:

Connect USB flash drive to the USB port in AL Control Box, or in USB extension cable,
    Enter Yellow Menu by long press of MENU button,
    Press NEXT 7 times then press ENTER (you will enter Service Code sub-menu and LED will turn white),
    Now Press NEXT 2 times then press ENTER and wait for sound sequence to finish,
    Again Press NEXT 2 times then press ENTER and wait for sound sequence to finish,
    Once more press NEXT 2 times then press ENTER.
    AL system will store your present settings and use statistics to USB flash drive by creating a file named Setup.alp. If file storing was successful the system will alert you with a short blue LED light. The AL system will exit yellow menu after a few seconds of being inactive.
    Connect this USB flash drive to your computer.
    Click Browse and find the Setup.alp file on your USB memory drive and press Upload.

Ze statistiky by jsi měl vyčíst to co potřebuješ.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 09:54:45 
štamgast

VS píše:
popisovat mu jak ti to funguje v autě je zbytečné-on dělá testy pro ar.cz a v autě to nemá.

Ano test na stole je krásná věc. Stejně jako testovat radary na parapetu a tvrdit jak jsou citlivé, když mi za barákem stojí auto s radarem. Ale dle mého, není nad to si to namontovat do auta a aspoň s tím pár měsíců jezdit. To je dle mého nejlepší test. Ale samozřejmě nepochybuji o znalostech MSP_X.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 10:00:47 
moderátor

MSP_X: Když máš ALP, bude i nějaký sofistikovaný test citlivosti ALP/G9RX2/G9? Já jsem zkoušel ALP single na černém kombi vzadu a stříbrném MPV vpředu a vzadu a byl jsem velmi mile překvapen. Ale bylo to vždy měření na kolmo bez bočního odstupu.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 10:16:47 
člen

x2005 píše:
MSP_X: Když máš ALP, bude i nějaký sofistikovaný test citlivosti ALP/G9RX2/G9? Já jsem zkoušel ALP single na černém kombi vzadu a stříbrném MPV vpředu a vzadu a byl jsem velmi mile překvapen. Ale bylo to vždy měření na kolmo bez bočního odstupu.
Nevím, jestli je to sofistikovaný test, ale na takové to základní měření časem udělám.

2gebič: díky

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 10:44:40 
guru

Hele Pecko snažil jsem se ti naznačit, že tvůj příspěvek msp-x nijak nepomůže, neb je z informačního hlediska k jeho problému zcela bezcenný.

On má problém, že zařízení po připojení napájení nenaskočí do posledního známého stavu. To je funkce, která je naprosto běžná a dělají i detektory jako STIR (tady janatomam nemá pravdu dle mě).

Ty jsi mu popsal, jak to máš na klíčové napájení a krásně ti to funguje a následně jsi mu napsal, že připojovat/odpojovat napájení je špatně. Ve skutečnosti ty tím otáčením klíčku děláš to samé (pokud ALP nemá napájení a vodič pro klíčové napětí zvlášť, jako třeba Protector, což nemá).

Navíc si i protiřečíš:
Pokud máš AL napájené třeba přes CL adaptér, tak problém chápu a napájíš to "zprudka" a to většina zařízení nedokáže pochopit a zareagovat na to

Ano podruhé, u většiny zařízení to samozřejmě jde nastavit. Zařízení jako detektory, kamery apod to dokáží ihned bez nastavení nějaké takové funkce. O tom ani nemluvím, to beru jako samozřejmost.

A na závěr - na takovém zapojení není nic špatného. Nevím jaké řešení podle tebe není na hulváta, na prase, nebo zprudka. Asi to mám taky "na parse", protože přes zpožďovač odpojuji všemu napájení. Tak to tu má asi většina lidí.
Ano, speciálně pro tebe "přímo" či "rovnou". Po mém "na hulváta" nebo "zprudka" a ještě třeba "na prase".

To jestli to mxp_x má rozložený na stole, nebo zapojený v autě nemá ve vztahu k tomu co řeší - tj. připojení na zdroj - žádný vliv.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 10:55:06 
štamgast

Xfather: Asi jsem to už cca 15x neviděl, neslyšel (od roku 2008 co je sti-r). Že po vybití autobaterie, STI-R nebo STi-R+ nenaběhlo a muselo se pustit tlačítkem. Nevím jak to MSP_X testuje, jen jsem se snažil pomoci a to samé peckař. Jako v kanclu si mi toto na STi-R nikdy nasimulovat nepovedlo, vždy to bylo, když si vybila autobaterie, dala se nová a pán volal nebo přijel, že mu to nefunguje (poslední případ 10.4.2014 STi-R+).

Naposledy upravil janatomam dne sob 12. dub 2014 11:06:15, celkově upraveno 2

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 10:58:10 
guru

msp_x: máš komplet ALP nebo jen jednotku a RX2 čidla? Mě jediné co by zajímalo je jestli je u Prio čidel rozdíl ve výkonu když jsou a Prio jednotce a nebo na RX jednotce.
Úhly jsou určitě lepší, při stejné montáži čidel(Prio jsou dokonce o maličko víc zasunuté) to nešlo proměřit ani pod hodně velkým úhlem viz. video z testu. Za mě s Prio čidly velká spokojenost.

TrueCam A6

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 12:06:58 
guru

Já reagoval na toto:

janatomam píše:
Jako pokud ALP odpojíš přímo od baterky, tak ho musíš zapnout tlačítkem. Dle mého normální jev. To samé jako STi-R nebo + pokud odpojíš od baterky musíš ho zapnout tlačítkem. Nepřijde mi to nic nenormálního. Nebo se pletu?

Tak to není. Když to zapínáš nějakým zpožďovačem, tak to taky odpojíš od baterky a přesto se pak zapne i bez tlačítka, protože si pamatuje poslední stav.

Sám jsem to tak měl. Napěťový komparátor sleduje napětí v síti a po startu motoru sepne relé, které připojí výbavu. STI-R sem tedy po každém vypnutí motoru odpojoval os baterie.

To co popisuješ ty je zajímavé a rozporovat to nebudu, neb máš v tomto mnohem větší zkušenosti. Osobně bych si tipl. Nebyly to všechno montáže bez zpožďovače se zapojením na klíčové napájení?
Tj. uživatel přišel, otočil klíčkem a STIR/+ bylo tímto připojeno na podpětí vybité baterie, což ho dostalo do nestandardního stavu, případně pravděpodobnější scénář, že uživatel natočil klíček do první polohy, výbava se zapla a po otočení na druhou polohu při pokusu o start s KO baterií jde napětí hodně dolů - na řádově 2-6V a STIR se jako ochrana před podpětím vypne a po výměně baterie a novém startu je ho třeba zapnout znovu tlačítkem.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 12:14:43 
štamgast

Já se možná jen špatně vyjádřil. Tento poslední případ měl všechno potřebné. Zpožďovač a všechno. Nebyla to naše montáž, ale zapojení vše jak má být. Jen stejný identifikátor. Vybitá baterka... :(

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12. dub 2014 13:54:16 
člen

Tak vyřešeno. Bylo nutné udělat upgrade FW Control Setu a pak už se to chová dle předpokladů. Ještě by ale mohli do pokynů k upgrade přidat poznámku, že je pak nutné udělat reset jednotky. Bez něj se pak ovládání v některých případech chovalo dost podivně.

VS píše:
msp_x: máš komplet ALP nebo jen jednotku a RX2 čidla? Mě jediné co by zajímalo je jestli je u Prio čidel rozdíl ve výkonu když jsou a Prio jednotce a nebo na RX jednotce.
Mám jednotku a k tomu čidla ALP i RX2.

2gebič: STI-R bych tipnul, že přejde do vypnutého stavu při pokusu o startování při vybité baterii. Při takovém startování napětí dost kolísá a pokud to zkoušel nastartovat i po době, kdy už časovač sepnul ..
pozn. teď koukám, že x-father to vlastně už napsal.

Na závěr dodám, že jsem změřil spotřebu ve vypnutém stavu a její střední hodnota je 10mA. To není zanedbatelné, takže ALP připojovat raději na spínané napětí.

Naposledy upravil msp_x dne sob 12. dub 2014 14:48:51, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 936 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 63  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]