Hele Pecko snažil jsem se ti naznačit, že tvůj příspěvek msp-x nijak nepomůže, neb je z informačního hlediska k jeho problému zcela bezcenný.
On má problém, že zařízení po připojení napájení nenaskočí do posledního známého stavu. To je funkce, která je naprosto běžná a dělají i detektory jako STIR (tady janatomam nemá pravdu dle mě).
Ty jsi mu popsal, jak to máš na klíčové napájení a krásně ti to funguje a následně jsi mu napsal, že připojovat/odpojovat napájení je špatně. Ve skutečnosti ty tím otáčením klíčku děláš to samé (pokud ALP nemá napájení a vodič pro klíčové napětí zvlášť, jako třeba Protector, což nemá).
Navíc si i protiřečíš:
DiePeckyUndDieBomby píše:
Pokud máš AL napájené třeba přes CL adaptér, tak problém chápu a napájíš to "zprudka" a to většina zařízení nedokáže pochopit a zareagovat na to
Ano podruhé, u většiny zařízení to samozřejmě jde nastavit. Zařízení jako detektory, kamery apod to dokáží ihned bez nastavení nějaké takové funkce. O tom ani nemluvím, to beru jako samozřejmost.
A na závěr - na takovém zapojení není nic špatného. Nevím jaké řešení podle tebe není na hulváta, na prase, nebo zprudka. Asi to mám taky "na parse", protože přes zpožďovač odpojuji všemu napájení. Tak to tu má asi většina lidí.
Ano, speciálně pro tebe "přímo" či "rovnou". Po mém "na hulváta" nebo "zprudka" a ještě třeba "na prase".
To jestli to mxp_x má rozložený na stole, nebo zapojený v autě nemá ve vztahu k tomu co řeší - tj. připojení na zdroj - žádný vliv.