snail píše:
RudiTF píše:
Já jim i říkal, že mě před 10ti minutama kontrolovali jejich kolegové, že jim můžou zavolat, bába si nedala říct, takže doklady znovu projeli, auto už teda nechali bejt, aspoň něco.
A tady o den pozdějc jedna hromadná kontrola osobáků...
tedy pevná montáž AR bez viditelných ovládacích prvků v autě i v přihrádkách by mohla projít
To asi určitě, vždycky záleží na policajtovi. Někdy nekváknou ani na kameru pod zrcátkem, jednomu i vadila a musel sem jí vypnout a sundat i z okna, že prej zakázano v D, ostatní nezajímala, případně se zeptali, jestli je to antiradar a dál to neřešili. Jiní zase, když sem jim řekl, že je to kamera, tak začali baterkou zkoumat v masce, jestli neuviděj čidla na pevnou montáž AR.
Nicméně tadle kontrola byla trochu i na psychiku(a že sem těch normálních kontrol zažil dost a neřešim je už) bo všude kolem sebe vidíte odhadem 10-15aut( všech národů i Němců), jeden dva Němci prohledávaj auto, kontrolujou VINka, čísla na oknech, čuměj pod koberečky, do přihrádek, Polákům i do motoráků a dalších možnejch přihrádek, zda se něco nepašuje, k tomu u Vás stojí třetí Němec, jednou rukou stále ruku na pistoli v pouzdře a vy z povzdálí sledujete, co se tady děje. Jeli jsme ve dvou, takže jedna osoba musela sedět vevnitř, nevylejzat(případně se vyměnit) a druhá s nima běhala kolem auta, otvírala dveře a ukazovala, co se veze.
Fakt pomalu scéna, jak z filmu Občanský průkaz, když jim prohledávali auto na hranicích...
Abych je jenom nehanil, tak třeba předchozí kontroly, kdy mě stahovali civilové nebo označený z dálnice, tak většinou v maximálním klidu a pohodě, zkontrolovali jenom doklady, koukli, co vezu a nikde se nehrabali...