x2005 píše:
Mr.Scully píše:
Tak to byla špatná volba

Mini 0805 (od respektovaného a doporučovaného dealera) pravidelně každý den zamrzá, nezvládne zapisovat na zaplněnou kartu (a promazávat kartu každý den před jízdou teda nehodlám). A polooficiální stránka s firmwares byla odstraněna, protože většina firmwares byla údajně nespolehlivá a ještě situaci zhoršila. Na dashcamtalk má spousta lidí úplně stejný problém jako já. Ach jo, to jsem si zase jednou vybral.
Provozuji dvě mini0805 nakoupený od dvou různých číňanů, obě fungují. Původně byl s jednou problém. Aktuální firmware
805GS 20150423 V1.0 Samozřejmě v dnešní době klonování čínských klonů nelze zaručit vůbec nic. Zkus se podívat na foru nebo napsat Tobimu, ať ti něco pošle.
Původně jsem to přičítal tomu, že se to seklo a vypnulo, kdykoliv byla plná karta, neumělo to prostě začít přepisovat od nuly. Různě jsem něco povypínal, zvlášť motion sensor nefungoval dobře. Pak to pár týdnů šlapalo celkem solidně, když jsem to zapínal před jízdou a vypínal po jízdě. Ale asi po měsíci to odešlo definitivně. Kamera se tváří jako vypnutá a v lepším případě se mi ji podaří (vypojením a zapojením) donutit k tomu, že svítí červené světýlko (jakoby nabíjení). To je vše, kamera nikdy nenaběhne, nejde zapnout a nefunguje ani hard reset. Nějakou neuvěřutelnou náhodou se mi to podařilo během tří týdnů asi na tři dny rozběhnout (kombinace neustálého vypojování, zapojování a čekání), ale to bylo skutečně jen krátkodobé.
Na základě čtení diskusí, kde má spousta lidí totožný problém a 0805 hromadně vrací, jsem vytipoval, že problém může být v kartě (ty jsem vyzkoušel dvě a vyjde to nastejno - a dvacet microSD karet doma fakt nemám) nebo v GPS základně. Že prostě když vypojili tu GPS základnu a zapojili USB rovnou do 0805, tak problém přestal. Ale já když píchnu USB kabel do 0805 rovnou, tak se nestane vůbec nic, šťáva tam evidentně nejde. Bez GPS základny to evidentně nefunguje (a se základnou to jen svítí červeně, jak když se to nabíjí, ale nic to nedělá).
Takže já ani nemůžu vyměnit firmware, protože se mi to ani nezapne, nepřipojí k PC atd. Takže poté, co se mi první i druhá kamera roztekla na sluníčku, tak třetí kameru budu vracet, protože mi fungovala asi jen tři týdny. Skvělé...
[edit] Asi jsem na to přišel. Prostě je to jen šmejd, je tam blbej kontakt. Chvíli jsem páčil s USB kabelem a nakonec se to chytlo. Přímo v té kameře je prostě slabý kontakt a kabel se tam musí narvat pod určitým úhlem, aby se to chytlo. Tak nevím. Jestli mán zkusit tam nacpat nějakej papír, aby tam ten kabel z GPS základny lezl pod jiným úhlem nebo to za pětikilo poštovného posílat do Číny...
(Zvláštní je, že jakmile se to chytne, tak pak tam šťáva zřejmě jde několik dnů v pohodě. Jde jen o ten "první" kontakt...)