Začal jsem to zkoumat, ž když se tam objevily jenom holý ráhna na sloupech. Vše nasvědčovalo tomu, že to bude detekce průjezdu na červenou. V zápisu z RMB ze dne 2.10.2007, bod č. 9, je to potvrzeno
http://www.brno.cz/main/dokumenty/rmb/20071002-rmbR5_39.htmAle je tam ještě jedna věc. Asi před necelými dvěma měsíci se vedle koncových kamer starého úsekového měření na Sportovní u Kociánky objevily vlevo dvě nové kamery. Vypadalo to buď na systém sledování odcizených vozidel, nebo na začátek nového úsekového měření. Přestože jsem tam v noci za dopravního klidu slídil jak ohař, žádné další koncové kamery jsem nenažel ani ve směru nahoru směr Husovice, ani u Boby centra. Až někdy minulý týden se objevily za Boby centrem, asi 150 m před křižovatkou Sportovní-Pionýrská-Drobného na silnici v obou jízdních pruzích čáry značící konec úsekového měření a za nimi na sloupu kamera s infra přisvícením. Kamera je pouze jedna, ale sleduje evidentně oba pruhy a je umístěna přesně nad bílou čárou, dělící pravý a levý jízdní pruh.
Staré úsekové měření provozuje PČR a zřejmě klesla výtěžnost, tak firma CAMEA vyžla policii vstříc a jsou teď dvě úsekovky za sebou.
Pokud by si toto nové ÚM objednalo město, bylo by odhlasováno někde v letožních zápisech z RMB. Nikde jsem to však nenažel.
Pokud by někdo měl možnost to přes den nafotit, tak sem potom fota přidejte. Já se bohužel přes den do Brna vůbec nedostávám a v noci je focení o ničem