rob píše:
Přenechal jsem svoji starou V1 a nahradil ji RX65 a jsem docela zklamanej. Čimická, Mrázovka (počítadlo aut) se s detekcí V1 nedá srovnat. .... Další problém s RX65 je poměrně dost falešných laser poplach. V1 mě ?tvala detekcí MHD krabic a množstvím falešných poplachů obecně - .... Používám samozřejmě vertikální držák.
Jelikož jsem měl postupně mimo jíné 965CZ (Ka EUR), 995CZ (Ka CZ), rx65e1, rx65e2 a několik různých V1, tak přidám pár postřehů.
a) V1 obecně vykazuje největší vyrovnanost výsledků. To platí pro stacionární radary, falešné poplachy i nedetekce. Postě opakovatelnost je vynikající. Například na Čimické bude detekce vždy na stejném místě, faležňák bude vždy na stejném místě a nedetekce radaru 33,929 bude při každém průjezdu. (no flame, pls)
b) V1 vykazuje v Praze extrémní množství falešných poplachů v Ka (ažsi Josef říká co chce, je to tak) a také extrémní náchylnost na falešné laser poplachy od krabiček MHD, zapadajícího slunce nebo infra hlídání automatických garážových vrat. Nové verze firmware mají výrazně ni??í monžství FP, ale za cenu horší citlivosti a/nebo nedetekcí.
c) Mrázovka (počítadlo aut) je téměř jistě horozontálně polarizovaná a umístěná u stropu tunelu, takže to jsou jiné podmínky, které je potřeba při porovníní zhodnotit. Zde V1 umístěná horozontálně na cloně spolujezdce udělá super výslede, který ale v praxi nic neznamená.
d) falešné Laser poplachy u Belů mají často 965/995 původní série "S7" (konec FCC ID, pokud máte elektoniku zabalenou v originální krabici; tj. ten hardware, který upravoval Cyber_dyne). Ale není to pravidlem. Měl jsem 965CZ (Ka EUR), která na to netrpěla, ale druhá 995CZ (Ka CZ) měla několik Laser FP od mobilu denně. U rx65e1 a rx65e2 jsem nikdy falsežný Laser neměl. U horizontálně umístěné rx65e2 nemám téměř zádné FP obecně. Je tedy otázka, co za rx65e vlastně má?, kde jsi ji koupil a zda je to opravdu nová verze serie "M4".
e) výsledky detekcí rx65e jsou dost závislé na správně "trefené" polarizaci radaru. Co? je vidět na horizontálním umístění proti radarům PČR (výborná detekce) nebo opačně horizontálním umístěním třeba v Mrázovce (slabží detekce)
No a to je asi tak všechno. Závěr? Ideální detektor neexistuje. Co používám? V jednom autě mám 975Euro vertikálně venku + rx65e2 vertikálně uvnitř. Když pípají oba, je potřeba opravdu brzdit. V dalším 965CZ (Ka EUR) vertikálně a v dalším Target 550 5.2 horozontálně.