ragamix píše:
jasne ze na aute nic take nemam lebo by sa mi to proste nepacilo. viem ale o ludoch co si radsej kupia auto takej znacky ktore sa az tak vo velkom nekradnu. to co pisal ice bol len priklad a nie jedine mozne riesenie. ja sa napr snazim nenechavat v aute absolutne nic viditelne.. ani sveter (ten hodim radsej do kufra) a ani drobne na vozik v obchodoch kedze ludia su schopni aj pre 10korun rozbit okno. tiez ak sa da neparkujem na miestach z ktorych mam zly pocit.
Tohle je ono, tohle si predstavuju, urcity, mnohdy vyzkouseny rady z praxe. "Je treba byt obezretny" a "jezdete opatrne" je proste fraze, ktera ti prosumi hlavou jako nic. Mimochodem kdyz mluvis o te desetikorune, zrovna dneska jsem ji z voziku hodil do drzaku na piti na na te svetle krasne sviti, hned jak pojedu ted z prace na obed, dam si ji zpet do penezenky :-)
Mym cilem bylo jen, at si z podobnych clanku jake jsou na zacatku toho topicu nekdo neco odnese, ne jen aby si kazdy rekl "kurvy, kurvy, kurvy, ukradnou vsechno co chteji a neni proti nim obrany." At se kazdy zamysli nad svymi slabymi misty. Vetsina z nas AR v aute nechava, navigace to samy, riskeri jako ja tam maji jeste DVD a podobne cetky tretky. Tech veci se stejne nevzdam, ale auto jsem prospikoval cim slo - a prave tady je podle me ten dulezity bod, nad kterym bychom se meli pozastavit. Probirame tu kradeze, kazdy resi, jaky alarm, jaky satelit, jakou firmu, jaka tajna tlacitka a spinace, pagery, hrebiky na sedacce. Tohle vsechno muzete mit a pak udelate detskou chybu jako je nastartovani auta a par kroku k brane (par kroku je 5 vterin, za ktery se stihne spousta veci). Tohle je cely, co jsem tim chtel rict. Vyhradte si 15 minut a na papir si napiste, kde jsou vase rizika - jen tak si priste vzpomenete a nez pujdete garaz zavrit, auto zamknete a nebo si z nej aspon vytahnete mobil, at pak nestojite u garaze jako tvrdy Y bez klicu od bytu, dokladu i mobilu. Tyhle veci se stavaji.