pavelostr píše:
"matemix"
Tvoje argumenty odpovídají myžlení policajta . Poslání městských policii je úplně někde jinde . Co se týče nějakých honiček(já jsem psal o přestřelce) asi má? na mysli nějakou svoji "honičku" , tak jaký má samopal význam při uzávěře ? To jako že by nemusel tolik mířit a pokropil by rovnou několik aut . A z Lázní B. nejsem , ale serou mně vžicni policejní darmožlapi na které musím dělat .
Ale kdeže, měl jsem na mysli to, že když ž opravdu bude policisty (a jedno, jestli státního nebo městského) zapotřebí, tak budu radži, když bude vybavený pořádně a ne, že se proti němu někdo postaví se samopalem a on bude moci oponovat maximálně tak obužkem.
S tou uzávěrou, přestřelkou, atp.- to s tím taky souvisí, přeci jen v případě nejnutnější nutnosti je samopal trožičku účinnější, ne? nějaké plivátko, které nedokáže ani projít pneumatikou. Nehledě na to, že MP na 100% nemají automatickou zbraň, jak ty píše?, protože tu mohou používat pouze vojáci a PČR. Takže zde jde jen o tu účinnost, ne o nějaké tvé "kropení".
Znova opakuju- taky se mi zdá, že tato MP je poněkud nadnesená oproti ostatním MP, sám jsem zastáncem toho, aby MP dělala pouze pěží službu po svých městech a zde hlídala pořádek, k čemu? původně i byla zřízená, ale na druhou stranu se jako občan téhle země nemůžu ztotožnit s tvým názorem, že policie obecně je tu k ho*nu.. Zas tak vyhraněné myžlení nemám. Zkus si představit jeden den naprosté anarchie a myslim, že toto nastat, tak bude? mezi prvními, kdo bude policii volat hodně rychle zpět.
A tim myslim obecně policii jako složku státu, zase nejsem bláhový a nemyslim si, že každý policajt je na svém místě a že se vžichni chovají tak, jak mají. Určitě jich je spousta, co tam nemají co dělat, ale určitě taky spousta, bez kterých bychom se prostě neobežli.