nažtěstí nejsme policejním státem v pravém slova smyslu - jen význam slova policie by se v nažich luzích a hájích měl přetrasformovat na výběrčí "daní" z pohádky Pyžná princezna
upřímně já nejsem nijak nadžen z Važeho ( Tvého ) vzhlížení k astronomickým pokutám, nebo k zabavování vozidel či vězení při stavu, který v naží zemičce v oblasti dopravních předpisů a značení funguje
to co se odehrává denně okolo mne a nás všech na silnicích je jen odrazem prohnilé, hloupé a arogantní společnosti ve které žijeme
. Nepatřím rozhodně mezi předpisové řidiče, ale nemám problém po vesnicích a městech jezdit 50 km / h +- řekněme 5km, kdy hystericky nemusím kontrolovat tachometr ( nemám tempomat pro možné rýpaly - přížtě ž si do dalšího auta pořídím ), ale mohu v klidu sledovat co se kolem mne děje a díky tomu i včas a snad i správně reagovat.
za dnešní cestu Praha - někam ke Chrudimy a zpět jsem potkal 3 bouračky, které vznikly ve vesnici či městě před přechodem - škoda pravda skor nulová, ale nádherný dopravní kolaps za nimy a proč? Protože neumí jezdit, nebo protože tachometr je víc ne? vše ostatní? Kde je pravda?
komentovat člověka v OII f tdí a na flínách, který mne musel podjet zprava po zebře a pak mne spokojeně brzdil v cca 80 km / h na rovné silnici, a po mém předjetí se mi pověsil do kufru a chtěl závodit a po té co mne opět předjel, tak znovu nasadil svých 80 km / h a klidně pokračoval dál, co dodat - blbost je věčná
o jízdě po dálnici, kdy pravý pruh jede 110 km / h a Ti rychlejší stylu 1.2 HoubyToPojede se řití ve 115 km/h v levém a zásadně nikomu neuhnou ani nekomentuji
takže kdo je větším nebezpečím a přestupcem - ten kdo poružil povolenou rychlost v obci o max 10 km / h, nebo ten kdo nepustí chodce a "políbí" auto, které zastavilo před přechodem? nebo snad ten, který jede na dálnici v rychlém pruhu a neumí se zařadit, nebo já, který jsem prostě nucen ho podjet zprava?
až se naučíme ?ít služně a respektovat věci normální jako pravidlo zipu a další, tak se nám bude jezdit ke spokojenosti
a poslední vsuvka - nechci se prohrabovat internetem a hledat počty aut na silnicích před 5-6-ti roky a počet nehod versus stávající stav - nemyslím si že nárůst nehod odpovídá nárustu vozidel, to ani omylem - diskutovat o bezpečnosti nových vozů atd je již zcela zbytečné
bohužel byli jsme, jsme a asi i budeme národem, který se ve své PLECHOVCE nedokáže ovládat a jednat lidsky - neříkám dle zákona, ale dle rozumu a služného chování - to by asi stačilo - jenže k tomu represe ani severské zákony NEPOMŮžOU, co? jasně dokazuje množství rozdaných bodů, zabavených řidičských průkazů a rozdaných pokut za jeden rok platnosti zákona.
P.S. stačí se podívat na doprava.praha-mesto.cz na počet přestupků v ?ekovkách, pravda % přestupků klesá, ale počet projíždějících aut se neuvěřitelně zvyžuje
, takže "Más zaplacené daně, ?evče? A co na přístí rok?"