Právě je pon 09. čer 2025 16:01:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2306 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 154  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jen tak...
PříspěvekNapsal: čtv 14. lis 2013 15:10:54 
Nejsmutnější na tom celém je, že nebýt Německa, tak celá Evropa ( a EU v první řadě) by šla na kompletku srát ve stylu Řecka, Španělska, atd.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15. lis 2013 11:16:37 
...a když jsme u té EU:
Chlápek přišel do Lídla a chtěl dvě plechovky krmení pro psa.
"Máte psa, pane?" ptá se prodavač.
"Jasně, že mám!"
"Promiňte, pane,ale podle nového nařízení EU budete muset dokázat,že máte psa,než vám prodám psí žrádlo."
Chlápek s frustrovaným výrazem ve tváři zmizel a o půl hodiny později se objevil znovu a na vodítku táhl svého psa:
"Tady je!"
"Děkuji mnohokrát, tady máte ty dvě plechovky.
O pár dní později ten samý chlápek znovu přijde a chce dvě plechovky krmení pro kočky.
"A máte kočku, pane?"
"Jasně, že mám!
"Promiňte, ale podle nového nařízení EU musíte mi ji ukázat než vám pro ni prodám krmení."
Chlápek vyběhne z krámu a za chvíli je zpátky a před prodavačem a za ocas zvedne kočku.
"Děkuji vám, zde je vaše krmení."
Další den se chlápek opět objeví v krámě a postaví před prodavače krabici od bot s malou dírou ve víku.
Prodavač se ptá: "Dobrý den, co pro vás mohu udělat?!"
"Strčte prst do té díry."
Tak prodavač opatrně strčil prst dírou do krabice.
"Teď ho vyndejte a řekněte mi, jako co to vypadá!
Prodavač vytáhl prst a znechuceně si jej prohlédl. "Uf, vypadá to jako hovno..."
"Taky že je! A vzal bych si dvě roličky toaletního papíru."

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15. lis 2013 13:25:36 
člen

řBOB: to je možné ale nelze zapomínat, že nebýt Německa a rozpoutání 2SV tak mají státy evropy trošku jiný keše. Konkrétně škoda ČSR za okupaci byla vyčíslena na 1 bilion 351 miliard 300 milionu Kčs. Částka, která by stačila na provoz státu na 20let bez toho aby se vybrala jediná daň. Doteď jsme od Němců neviděli nic z reparací.
Ono se to machruje, když na tom vlastně vydělali. Stejně machrují Švýcaři, kterým zůstali miliardy v keši, stovky tun zlata a vesele dodávali zbraně němcům. A ve finále zaplatili jen malý odpustek a 90% kořisti si nechali. To, že zlaté rezervy rozkradli jak nacisti tak Británie netřeba hovořit.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15. lis 2013 14:44:58 
no, pokud připustíme ve Tvé retrospektivě fakt, že za všechno, co se stalo pro 1. září 1939, může Německo, tak máš nepochybně pravdu. Já nejsem úplně zastáncem tohoto historického náhledu... ČSR doplatila nejvíce na poválečné rozdělení Evropy, kdy si nás pod křídla vzal Rus a dojebal úplně všechno.
Ono je to z dnešního pohledu hodně na úrovni "coby-kdyby" a polemika o tom, kdo a za co vlastně může, je již trochu mimo hru. Osobně jsem přesvědčen, že kdyby ČSR po válce připadlo na druhou stranu, tak to tady vypadá asi jinak.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15. lis 2013 16:36:54 
štamgast

řidič BOB píše:
...
Osobně jsem přesvědčen, že kdyby ČSR po válce připadlo na druhou stranu, tak to tady vypadá asi jinak.

Zcela nepochybně.

30.9.2011 2 body ( 60 km/h na 50 km/h )
- http://www.youtube.com/watch?v=ijVujGdczfo

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15. lis 2013 17:40:38 
člen

řbob: tak zajisté. 40let rudých kůží zanechalo taky slušnou sekeru. Ale k tomu nemám/nevim/neznám že by bylo relevantně propočítáno kolik nás to stálo. Škoda za okupaci vyčíslená je. Ono například to, že jsme museli zaplatit Britům i ponožky a spodky prodojený krví čs.pilotů co bojovali ve válce o Británi taky svědčí o tom jak nás Anličani měli u prdele. Na druhou stranu vrácení zlata z Bank of England se podařilo komunistům. A až do 89 jsme ho měli. To až paradoxně demokratická vláda - resp. rada čnb prodala zlato na kila. V první etapě 31 tun. A to nebyly jen zlaté cihly ale pytle se vzácnými dukáty, tolary, šperky a podobně. Žádná historická cena, tržní cena daného kusu, ale na pytle na váhu. A za co že jsme to směnili? No s náckama - teda pardon ted už sjednocenýma Němcema za jejich dluhopisy... Slušný úvěr západu....A u tohodle podvodu národa stál Tošovský a přítomen byl i pan svatoušek ing. Jiří Pospíšil.

Mimoto tuším, že nedávno se na reparace od Německa někdo ptal knížete a ten odpověděl, že to není na pořadu dne. Řekové si "vzpomněli" že taky z reparací nevidlěi ani korunu a Říše jim vzkázala ,že ani neuvidí.

Citace:
"Kdyby v eurozóně došlo k jednomu takovému škrtnutí dluhů, tak by ho potom mohli chtít další. To by mohlo vést k tak masivnímu znejistění investorů v celé eurozóně, že všechno, co jsme v posledních letech udělali, by bylo zpochybněno," varovala kancléřka.

http://www.novinky.cz/ekonomika/308247- ... elova.html

Ale hlavně, že se v republice budou vést plamenné debaty o tom že euro stojí o korunu víc a jak na daních vybrat o miliardu víc, ale na druhé straně jsou nedobytná aktiva, která by zajistila chod na 20let bez toho aby kdokoliv platil jakoukoliv daň. To už lidi netankuje.
A už tohoho nechám. To sem nepatří za co komu proč a jak :)

Užijte si víkend :hand

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15. lis 2013 17:56:35 
Samozřejmě, že to nikoho netankuje, protože myslet si/doufat, že někdo bude/chce otevírat tahle témata 60let po válce, je naivní. Ohlížet se tímto způsobem do takto vzdálené minulosti je akorát k nasrání, ale reálný smysl to nemá. Jsou státy, kterým Německo platilo/platí nebo jiným způsobem splácí dluh dané společnosti - u nás to po válce (a dalších 40let k tomu) možné nebylo z politických důvodů a teď natáhnout ruku a říct: das Merkel zaplať, by už asi ani nebylo správné. Evropa je dnes už úplně někde jinde. Taková je prostě realita všedních dnů.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16. lis 2013 09:51:58 
moderátor

O intervenci ČNB pro neekonomy
http://m.ihned.cz/c1-61224850-o-interve ... stne-stalo

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16. lis 2013 12:53:26 
nováček

Měl bych na vás otázku. Včera jsem si jel večer koupit něco k snědku do marketu a když tam po sobě přijeli už třetí švestky pro sváču služebním autem, nasral jsem se a šel si na kameru natočit jejich čísla a RZ. Kam se teď dá směřovat dotaz/stížnost? Krajské ředitelství?

(Pro zasmání: Když jsem si u dveří obchodu vyfotil darmožrouta z MP a řekl mu, ať si jde v klidu nakoupit, na patě to otočil, udělal obchůzku okolo plotu obchodu a se chcíplým Rommsterem odfrčel. :-D )

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16. lis 2013 16:23:16 
...i policisté musí jíst ;-)

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16. lis 2013 19:45:34 
štamgast

Tak tohle je přesně jedna z věcí která mě vůbec nesere... A nesere mě ani to když si někde zdřímnou, ale sere mě, že mě bezdůvodně zastaví v autě a otravujou.... :head

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16. lis 2013 21:42:16 
guru

Mě vždycky sere, když někdo někde za moje prachy dřímá :-)

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 17. lis 2013 02:36:58 
štamgast

Dřímat může, ale musí bejt na příjmu.

30.9.2011 2 body ( 60 km/h na 50 km/h )
- http://www.youtube.com/watch?v=ijVujGdczfo

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 18. lis 2013 00:38:37 
člen

řBOB: V daném rozhovoru bysme mohli pokračovat, ale faktem je, že by mě to akorát zvedlo tlak. Tím myslím že tlak by mi zvedlo téma ne diskuze :D
BTW ty který myslíš že jim skopčáci platí jsou Izraelci a to je fakt, že ti umí spolkovou vládu slušně dojit. My jsme dojit nemohli za opony těžko budeš "válčit" s nepřítelem a zároveň mu cpát prachy.. Ale ta otázka reparací se měla po 89 otevřít.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 18. lis 2013 09:57:05 
Jo, téma je to jistě výživné...
Kdepak jenom IL...ale třeba i Belgie si vydupala nějaké ty reparace.

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2306 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 154  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]