Fajn, poslední pokus o to, aby VS přestal plout na obláčcích naivity. Takže se pokusím popsat můj příběh. Nejsem extra slohař, tak to zkusím zkrátit.
Cca 4:00 ráno, návrat tágem k bytu. Poblíž průchod metra, kde frajer mlátil holčinu a začal rozbíjet výlohy. Volám 156, jeli zrovna okolo, takže se víceméně skoro hned otočili po infu od operačního (nevim, jestli se tenhle název používá i u městapa). Frajera začli honit, dohonili ho a odvezli. Zašel jsem si v průchodu ještě pro "občerstvení" a s kámošem, kterej byl celou dobu se mnou, jsme probírali vzniklou situaci a tak nějak čekali, co se bude s rozbitejma výlohama dít. Přijela PČR. Už od pohledu zkurvysyn s foťákem si celou škodu fotil. Když šel okolo nás, tak arogantním tónem se ptá, co tu jako děláme. Odpovídám, že jsem viděl celou situaci, co napáchal ten blb, tak čekám, jestli ode mě někdo něco nebude chtít. Ptá se mě na občanku. Občanku mu dávám. Chce po mně, abych s ním šel ke služebnímu vozu (bylo úplně na druhé straně průchodu). Tak mu říkám, že nikam nejdu, když má mojí občanku, nepotřebuje mě k tomu. Chci jít domu. V tu ránu mě popadl, ksichtem k zemi, záklek za hlavu, pouta za zády. Dotáhl mě do auta ve spolupráci s již přítomným kolegou a odvezli mě na OO PČR. Tam na mě čekal dotyčnej pachatel připoutanej k lavici na chodbě. Hned jak se z našeho rozhovoru s ostatníma fízlama dozvěděl, že jsem to byl já, co na něho zavolal 156, tak mě i přes hlídání jednoho měšťáka napadl. Protože v tu chvíli mě totiž pánové umělci připoutali naproti němu také k lavici. Takže dva kopy jsem vykryl, dokud po něm nešáhl přihlížející měšťák. Pak letěl ještě koš, kterej byl v blízkosti. Prostě absolutně nezvládnutá situace. Samozřejmě již v tuto chvíli jsou člověku zabaveny všechny věci, co má u sebe. Posměšky od fízlů na mojí adresu, že si nikam nezavolám a že je to sranda, že mi už 5x zvonil telefon. Zkrátím to. V průběhu mýho pobytu přišli snad na třikrát s nějakým cárem papíru o spácháném přestupku a že ať to podepíšu (jednou to bylo neuposlechnutí výzvy veřejného činitele, zbytek si již nepamatuju, protože z principu nikdy nic fízlům nepodepisuju). Skončilo to tak, že mě tedy po nějaké době pustili s tím, že ještě týž den jsem šel k výslechu. Nakonec poslali na správní orgán podezření z přestupku o porušení vyhlášky o konzumaci alkoholických nápojů v blízkosti zastávky MHD, kdy údajný přestupek jsou schopni doložit kamerovým záznamem z celé situace. Samozřejmě se záznam "ztratil", protože by na něm bylo vidět vše. Obrovské rozpory ve výpovědi obou fízlů byly natolik zásadní, že i úřednice poznala, že jde o levárnu. Takže celý případ samozřejmě smázla ze stolu. Pachatel v tuto dobu již byl ve vazební věznici, protože byl v podmínce a škoda na majetku byla vyčíslena na 200T. Po tomhle všem jsem byl nucen podat podnět na OVK a GIBS. Nečekal jsem žádný velký výsledek, ale nikdo není rád, když je v hledáčku těchto útvarů. Toť tak nějak ve zkratce všechno.
_________________ Chceš mít v životě všechno easy? Buď primitiv ... 30.9.2011 2 body ( 60 km/h na 50 km/h ) - http://www.youtube.com/watch?v=ijVujGdczfo
|