Weeper píše:
swenak píše:
Weeper: Je to jak píšeš, bordel. Číslo nemám, ale zkusím najít.
Jinak, já zatím nijak, první kolo prohra, nedávno zasláno odvolání na kraj. Argumentace SO cca: Ač na videu není nic vidět, tak to nevadí, protože ani nejde čekat, že v takové rychlosti by na videu mohlo být něco vidět a sice se fakticky nic nestalo, protože nebylo koho ohrozit a žádná okolnost takové rychlosti nebránila, tak to taky nevadí, mohla prasknout pneumatika. 7+1tis pokuta a 8měsíců bez RP.
Z toho bych si nic nedělal, 1. instance rozhodne v neprospěch piráta skoro vždycky, pokud jim sprostý přestupce nedá hned od začátku najevo, že se slušnou porcí argumentů si to rozhodně líbit nenechá (označil bych to jako kontraproduktivní ve většině případů, protože tim SO udělá jen preciznější rozhodnutí, kde přestupce bude mít horší pozici v odvolání). Oni prostě nejsou ničim motivovaní napsat rozhodnutí v souladu se zákonem, ale přesně naopak za každou cenu uložit sankci. 2. instance už je ale mnohem zajímavější - sic pořád není požadavek na právní vzdělání úředníka, tak mají obvykle vyšší právní povědomí, jsou si vědomi, že existuje nějaká judikatura NSS (jsou nucení se vypořádávat s odvoláními a přeskoumávat soulad jednotlivých odv. bodů s judikaturou, aby nepustili bullshit a nemuseli platit) a hlavně platí případný náklady spojený s úspěchem piráta u krajskýho soudu.
O jakej se jedná kraj? Půjdeš případně s žalobou k soudu (asi víš, že se daj účinky pravomocnýho rozhodnutí oddálit do rozsudku soudu)?
Já si z toho nic nedělám, ač jsem popravdě myslel, že SO pochopil, že se nedám. Strávil jsem tam myslím 4h, položil jsem cca 100 otázek jednomu s příslušníků (druhý pro jeho dobro nebyl přítomen) a myslím, že jsem ukázal, že jsem nepřišel vše vzdát lehce. To ale SO nijak nepřekáželo a to, co napsal v rozhodnutí je docela k smíchu. Nezná zjevně ani správní řád, dle kterého má pracovat. Neznal ani informační zákon, to jsem ho rovnou naprášil. Určitě půjdu dál, kdyby to bylo potřeba, ne proto, abych nepřišel o RP, ten nepotřebuju, ale pro tu srandu

To bych ale už nechal na někomu znalejším, minimálně co do konzultací a správné formální stránky.