http://www.novinky.cz/krimi/349972-honi ... licii.htmlCitace:
Ačkoli původní policejní zprávy hovořily o rychlosti až 240 kilometrů v hodině, u soudu policisté své výpovědi mírnili. „Řidič našeho služebního auta občas říkal, že jede přes dvě stě, já to na tachometru neviděl,“ prohlásil například Šenk.
Spor o rychlost
Podle něj však muselo jít o rychlost převyšující 160 kilometrů v hodině, protože při ní se na policejním voze automaticky rozhoukají majáky a ty prý houkaly. „Neregistroval jsem, že by způsobem jízdy ohrožoval jiné účastníky a přejížděl z pruhu do pruhu,“ mírnil dál svou původní výpověď mladý policista.
Policii v přípravném řízení přitom řekl: „Na tachometru jsme měli i kolem 200 km/h, taky nás vybržďoval, v jednom místě jsme museli snížit rychlost z 200 na 100 km/h.“
Jech u soudu argumentuje tím, že na mýtných branách mu byla naměřena rychlost maximálně kolem 150 km/h.
což mi připomíná
Citace:
REDITEL: Pane kolego, reknete - ze vy to trosicku prehanite. (Reditel jde ke katedre, smete prach ze zidle a urovna lejstra.)
UCITEL: No, pane rediteli. Neprehanim. Jen se zeptejte zaku, jestli prehanim. No, zaci, reknete tady panu rediteli, jestli prehanim. Ze neprehanim?
REDITEL: Ale prehanite.
UCITEL: Neprehanim.
UCITEL: Neprehanim.
UCITEL: No tak, trosku jsem si zaprehanel.