Zdárek, ještě pořád jsme v IT (zrovna teď ve Florencii) a měli jste pravdu, radarů to je plno (Velox(?) + foto zezadu). Protector některé z nich hlásí (IMHO tak 80%), ale cca 50% hlášení jsou jen planý poplachy. Hodně krát jsem už byl za idiota, kdy jsem na dálnici předjížděl auto a ze 180 zpomalil na 110, zjistil, že radar není, zrychlil zpátky na 180 a na úrovni toho druhého auta další poplach....
Rychlosti to hlásí úplně nesmyslně. Na dálnici to občas hlásí 50, na 90 70, na 110 130, prostě úplně mimo.. V DE je ta databáze (a hlavně rychlosti) podle mě lepší, ale taky je cca 40% hlášení fake.
Nicméně myslím, že je to lepší než nic a plno radarů jsem díky Protectoru už vychytal. Zatím všechny díky GPS, vlnama/laser mě ještě neměřili.
Spolíhám na to, že do ČR nic neposílaj
Zpočátku jsem jel DE podle předpisů, pak +10, +20 a někde od italských hranic už na to kašlu... Myslím, že mě minimálně jednou změřili, na dálnici byl zpomalení na 60, přenosná modrá krabice s nějakým nápisem ve smyslu policejní radar a já kolem profičel cca 170, ale systémy byly zticha, tak asi nějaká miniúsekovka..
Mám trochu obavu na sjezdech z dálnic, slyšel jsem nějaké JPP, že si před sjezdem vezmou policajti lístek a pokutuju na základě průměrné rychlosti za daný úsek, ale jednak mi to přijde jako kravina a jednak mě ještě nestavěli