Právě je pon 25. čer 2018 06:01:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 121 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: STI-r Plus nedetekuje!
PříspěvekNapsal: pát 05. čer 2015 14:47:39 
Offline
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 6183
Bydliště: Praha
x-father píše:
Každopádně na tom asi něco pravdy bude, protože jsem slyšel o "opravách" grafických karet a základních desek z PC tak, že se celá komponenta šoupla na 10 minut doma do trouby. Sám jsem to na jedné KO grafice zkoušel a fakt to pomohlo.

Jaká je doporučená teplota pečení? Že bych to zkusil na nějakých mrtvých notebookových základních deskách. Tam by to za pokus stálo.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: STI-r Plus nedetekuje!
PříspěvekNapsal: pát 05. čer 2015 14:48:41 
Offline
guru
Uživatelský avatar

Registrován: stř 06. dub 2011 00:00:00
Příspěvky: 8666
Bydliště: Zlínský kraj
Takže až za pár let odejde M+ tak ji mám dát zapéct do trouby a bude OK?
Zapékané M+ :)
Ale je pravda že jsem taky o tom slyšel a zkoušel...

x2005: já dával grafiku na 8min na 200°C

_________________
:star PROTECTOR II 950Mcz AL PRIORITY :star
*** Genevo PRO M ***
*** Genevo One M ***

LTI 20-20 UltraLyte Compact125pps
TrueCam A6


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: STI-r Plus nedetekuje!
PříspěvekNapsal: pát 05. čer 2015 16:24:01 
Offline
guru
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. kvě 2008 00:00:00
Příspěvky: 4396
Už si nepamatuju na kolik jsem pek. Prolez fora. Ale zas to nesmíš přehnat. To nebude svědčit kondíkům. Chce to odstrojit co by se mohlo roztéct.

A pak s tím nehýbat a nechat vychladnout, aby něco neupadalo ;)

Každopádně je to dost amatérký postup :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: STI-r Plus nedetekuje!
PříspěvekNapsal: pát 05. čer 2015 16:29:02 
Offline
guru
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. kvě 2008 00:00:00
Příspěvky: 4396
Tady je o RoHS a o růstu "zkratovacích" vláken psáno.

V troubě asi cín stejně bodu tání nedosáhne, ale třeba to na ty drobné vlákna stačí.

Třeba nám k tomu klucí odporníci něco řeknou.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: STI-r Plus nedetekuje!
PříspěvekNapsal: pát 05. čer 2015 19:09:33 
Offline
nováček

Registrován: pon 27. dub 2015 21:50:39
Příspěvky: 68
výtěžek z oprav věnujte na zmrzačené děti

_________________
To, že jsem paranoidní, ještě neznamená, že mě neměře'j.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: STI-r Plus nedetekuje!
PříspěvekNapsal: sob 06. čer 2015 13:01:34 
Offline
člen
Uživatelský avatar

Registrován: ned 10. pro 2006 01:00:00
Příspěvky: 676
Bydliště: Praha
x-father píše:
Nevím co je na tom pravdy, ale někde jsem četl vysvětlení, že dnešní cín není tak kvalitní, protože se do toho nesmí přidávat olovo atd.
Ano, cín musí být bez olova, což má za následek, že spoje jsou křehčí a podstatně snadněji v nich dochází k prasklinám a časem k přerušení spoje. Dříve závada spíše ojedinělá, dnes již zcela běžná. Ne nadarmo má letectví, lékařství a další výjimku a mohou ho stále používat.

Při opravou reflow ("pečením") je dobré dodržet co nejlépe doporučený teplotní profil pro součástky např. tento (první, co jsem našel googlem)
Obrázek

Není to ale zcela kritické a pro opravy se to dá s teploměrem nasimulovat i v normální troubě. Já jsem takhle dával dohromady desku monitoru. A pár desek jsem už tak také pájel.

Většina součástek by to měla vydržet. Trochu problémem mohou být některé konektory a další součástky, které se tam pájí dodatečně.

_________________
Kombinované Ochranné Zařízení KOZA


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: STI-r Plus nedetekuje!
PříspěvekNapsal: čtv 02. črc 2015 22:48:53 
Offline
nováček

Registrován: pon 27. dub 2015 21:50:39
Příspěvky: 68
Nedoporučuju troubu, důvod si nechám pro sebe a MSP-X :-) Pokud budete mít polofunkční STI-R, domluvte se s náma :-)

_________________
To, že jsem paranoidní, ještě neznamená, že mě neměře'j.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: STI-r Plus nedetekuje!
PříspěvekNapsal: pát 03. črc 2015 05:36:00 
Offline
guru
Uživatelský avatar

Registrován: stř 06. dub 2011 00:00:00
Příspěvky: 8666
Bydliště: Zlínský kraj
Já to myslel ze srandy to pečení STiR... Na takové zařízení bych se už nemohl 100%spolehnout a s něčím takovým bych nejezdil...jak to zazlobí tak vyhodit a koupit nové se zárukou ;-)

_________________
:star PROTECTOR II 950Mcz AL PRIORITY :star
*** Genevo PRO M ***
*** Genevo One M ***

LTI 20-20 UltraLyte Compact125pps
TrueCam A6


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: STI-r Plus nedetekuje!
PříspěvekNapsal: pát 03. črc 2015 12:33:52 
Offline
štamgast
Uživatelský avatar

Registrován: pon 09. črc 2012 13:05:29
Příspěvky: 2795
Hlavu pocukrovat a ještě jí pustit gril.

_________________
950MCZAL4 + Genevo ONE S RED EDITION
DOD LS370W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: STI-r Plus nedetekuje!
PříspěvekNapsal: čtv 23. črc 2015 21:10:09 
Offline
nováček

Registrován: pon 27. dub 2015 21:50:39
Příspěvky: 68
VS píše:
Já to myslel ze srandy to pečení STiR... Na takové zařízení bych se už nemohl 100%spolehnout a s něčím takovým bych nejezdil...jak to zazlobí tak vyhodit a koupit nové se zárukou ;-)

máte naprostou pravdu pane prodavači zítra si ho běžím koupit :-)
BTW přečtěte si ještě jednou co píšu, před pečením varuju :-D
Uzavírám téma, mění se v paranoidní boj prodejce versus opravář. :-D Mějte se tu fajn, Marek

_________________
To, že jsem paranoidní, ještě neznamená, že mě neměře'j.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: STI-r Plus nedetekuje!
PříspěvekNapsal: čtv 23. črc 2015 22:41:31 
Offline
guru
Uživatelský avatar

Registrován: stř 06. dub 2011 00:00:00
Příspěvky: 8666
Bydliště: Zlínský kraj
Já jsem zákazník...né prodejce ;-)

_________________
:star PROTECTOR II 950Mcz AL PRIORITY :star
*** Genevo PRO M ***
*** Genevo One M ***

LTI 20-20 UltraLyte Compact125pps
TrueCam A6


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: STI-r Plus nedetekuje!
PříspěvekNapsal: pát 24. črc 2015 11:14:45 
Offline
štamgast
Uživatelský avatar

Registrován: pon 09. črc 2012 13:05:29
Příspěvky: 2795
VS píše:
Já jsem zákazník...né prodejce ;-)


VS je největší prodejce kterého znám... Úplné makro, bez kartičky tě tam ani nepustí... :)))

_________________
950MCZAL4 + Genevo ONE S RED EDITION
DOD LS370W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: STI-r Plus nedetekuje!
PříspěvekNapsal: pát 24. črc 2015 11:58:51 
Offline
guru
Uživatelský avatar

Registrován: stř 06. dub 2011 00:00:00
Příspěvky: 8666
Bydliště: Zlínský kraj
Tak za tohle jdu do V1 :-P

_________________
:star PROTECTOR II 950Mcz AL PRIORITY :star
*** Genevo PRO M ***
*** Genevo One M ***

LTI 20-20 UltraLyte Compact125pps
TrueCam A6


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: STI-r Plus nedetekuje!
PříspěvekNapsal: pát 24. črc 2015 12:01:21 
Offline
štamgast
Uživatelský avatar

Registrován: pon 09. črc 2012 13:05:29
Příspěvky: 2795
Není problém, kolik kusů? Minimálně odběr 100ks. :))))

_________________
950MCZAL4 + Genevo ONE S RED EDITION
DOD LS370W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: STI-r Plus nedetekuje!
PříspěvekNapsal: úte 01. zář 2015 19:55:19 
Offline
nováček

Registrován: pon 27. dub 2015 21:50:39
Příspěvky: 68
VS píše:
Já jsem zákazník...né prodejce ;-)

omlouvám se. Ale tí pádem musíš být paranoidnější jak já a to už je co říct :-)

_________________
To, že jsem paranoidní, ještě neznamená, že mě neměře'j.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 121 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz