Právě je úte 11. pro 2018 16:48:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 583 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 39  Další

Jakou platformu používáte?
Symbian 11%  11%  [ 5 ]
Android <4.0 20%  20%  [ 9 ]
Android 4.0 32%  32%  [ 14 ]
IOS 27%  27%  [ 12 ]
BlackBerry 2%  2%  [ 1 ]
WM 7%  7%  [ 3 ]
jiné 0%  0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 44
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Waze + mobilní okénko řidiče
PříspěvekNapsal: ned 21. srp 2011 22:04:00 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. říj 2006 01:00:00
Příspěvky: 4730
Bydliště: Praha
Protože mám pár měsíců smartfoun a snažím se využít vše proti společnému nepříteli a protože mi na vodafonu přijde z radarů.cz pouze každá čtvrtá či pátá zpráva a ještě s velkým zpožděním, tak jsem začal zkoušet tuto aplikaci a po tisícovce km mi přijde docela použitelná- ne jako navigace, ale kolony a hlášení radarů je velmi jednoduché s přesnou polohou. Stacionární radary tam jsou sice z poi plaza, tedy i zbytečné cedule, ale na to existují jiné aplikace či standardní navigace.
Založil jsem skupinu AR fórum a lze nastavit, ze zprávy ze skupiny se automaticky zobrazí na displeji
Mohli bychom tak být ihned informováni o radarech k našim účelům. Připojí se někdo?

_________________
Obrázek
Obrázek


Naposledy upravil snail dne pon 22. srp 2011 08:20:00, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 22. srp 2011 07:14:00 
Offline
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 6202
Bydliště: Praha
Zkusit můžeme všechno. Ještě něco, co je potřeba vědět/nastavit v aplikaci? Primárně používám jako záložní/pohotovostní navigaci Google Maps, kde zobrazení hustoty dopravy je překvapivě užitečné, ale můžu testovat i Waze. Jen škoda, že nepotkávám žádný měření rychlosti...


A co srovnání Waze vs Trapster? https://market.android.com/detailsžid=com.trapster.android

_________________
Podporuji férový elektronický boj!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 22. srp 2011 08:09:00 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. říj 2006 01:00:00
Příspěvky: 4730
Bydliště: Praha
Trapster neznám, podívám se, co by bylo použitelnější.
Edit: když koukám na ikonu, tak jsem ho už měl a tuším, ze se mi zasekával telefon a musel jsem to odinstalovat. Na pevný radary jsem si koupil plnou verzi radardroid, kde si mohu naimportovat jakoukoli databázi radarů, tedy jako do standardní navigace

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 22. srp 2011 18:57:00 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. říj 2006 01:00:00
Příspěvky: 4730
Bydliště: Praha
K waze - radary nehlásit jako radar v hlášení udíálostí, neb to je myšleno pouze na stacionární radary, ale jako hlídka, asi lépe skrytá a do komentáře lze napsat ramer nebo laser.
Pokud bedeme ve skupině, lze nastavit zobrazování hlášek ze skupiny vždy na display. Výhoda i nevýhoda oproti radary.cz je ta, že informace budeš mít pouze když zapneš waze, tedy předpokládám pouze když seš v autě, tedy někteší nemohou vyběhnout z kanceláře a jít se projet....

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23. srp 2011 13:07:00 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. říj 2006 01:00:00
Příspěvky: 4730
Bydliště: Praha
jak navigace asi nic moc, trasu 400km mi to taky nenašlo, ale jako navigaci to nepoužívám, ale k hlášení policejních hlídek a kolon mi to přijde použitelný. Navigaci mám vestavěnou a pokud by mi nestačila, tak googlemaps jsou fajn. V cizině mám paušál na data, takže je mi to jedno a používám online i v auslandu
PS: AR mám v autě pouze 3 a navigace 2 :-)

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23. srp 2011 13:19:00 
Offline
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 6202
Bydliště: Praha
Waze jsem vyzkoušel a následující postřehy z první cesty.

Mapové podklady jsou dost slabé. A to jak grafickým zpracováním, který je dnes proti třeba google mapám/navigaci opravdu o generaci zpět, tak i aktuálností vlastních podkladů. Například na úrovni okresních měst chybí místní komunikace postavené před pěti lety.

Vlastní navigace ve Waze nijak nepracuje s informací o stojící koloně na trase a nedokáže přeplánovat trasu. Opět v porovnání s TomTom + RDS-TMC velký propadák.

Kupodivu není příliš náročná palikace na datové přenosty a lze si nechat zobrazovat průběžně velikost stažených dat (pravděpodobně suma v rámci jednoho spuštění). Dokonce i při výapdku datového připojení ještě relativně dlouho (oproti online google navigaci) dál Waze naviguje.

Dál mi přijde relativně zdlouhavé zadávání události (pokud neexistuje nějaká jina možnost). Za jízdy je potřeba stisknout menu > potom hlášení > potom vybrat kategorii > potom nějaký podtyp hlášení + vybrat směr (zase je fajn, že lze vybrat "opačný směr"). Když chci připojit komentář k události, tak musím na událost v mapě kliknout a napsat komentář. Celkově na ovládání za jízdy hodně náročné.

Obecně množstí zobrazovaných informací oa obrazovce je značné a hoděn odvádí pozornost od řízení. Pravděpodobně lze počet informací redukovat v nastavení.


Stáhnul jsem i Trapster ale ten snad neumí vůbec navidgovat a neviděl jsem tam ani žádné události z ČR. Mapové podklady mají být od Google (i když vypadají jako nějaká jeich grafická kopie) a jsou aktuální. Při prvním spustění to nabízí Lite Mode dle popisu bez procesorovně náročných funkcí pro telefony, kde Trapster tuhne. Takže asi volna pro Snaila. :D


Takže když se domluvíme, můžeme si zítra udělat Trapster Testting Day ;-) I když to vypadá, že budeme jenom tři......

_________________
Podporuji férový elektronický boj!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23. srp 2011 14:28:00 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. říj 2006 01:00:00
Příspěvky: 4730
Bydliště: Praha
Můžu trapster znova zkusit, v pátek jedu z rychnova do budějic a zpět.
U waze nemůžou být mapové podklady srovnatelné s google, protže je tvořáí sami uživatelé - kde jedeš, tam se zaznamenává cesta.
Komentář lze napsat přímo v hlášení hlídky - pod tlačítky směr je kolonka "vlžit popis" - v zásadě je to pouze pro nás, protože jiným je jedno, zda je to laser či ramer. Výhoda je, že u každé události se mi ukazuje, jak staré je hlášení hlídky.
Ale nebráním se něčemu jinému - nechci navigaci, tu mám, ale chci náhradu radary.cz, tedy jde i o to, co nejvíce uživatelů dané aplikace, neboť u radarů je aktuálně jediný přispěvatel nějaký kobol :-) a nikdo více - já než na founu napíšu hlášení, tak je hlídka doma

_________________
Obrázek
Obrázek


Naposledy upravil snail dne úte 23. srp 2011 14:42:00, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23. srp 2011 14:30:00 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. říj 2006 01:00:00
Příspěvky: 4730
Bydliště: Praha
x2005 píše:
Při prvním spustění to nabízí Lite Mode dle popisu bez procesorovně náročných funkcí pro telefony, kde Trapster tuhne. Takže asi volna pro Snaila. :D

Přepošlu to výrobci galaxy S...

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23. srp 2011 14:41:00 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. říj 2006 01:00:00
Příspěvky: 4730
Bydliště: Praha
Koukám na trapster na počítači a přijde mi, že nejsou posílat aktuální informace o hlídkách - zobrazují se mi pouze fixní kamery a blbosti - kamera na mýtné bráně.

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 25. srp 2011 20:57:00 
Offline
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 6202
Bydliště: Praha
a pak že radary.cz nefungujou......

Citace:
25.8. 15:54 - kobol:
JS cerna R36
25.8. 15:25 - d.a.v.:
laser Rohanske nabrezi na tom nejprehlrdnejsim miste
25.8. 14:17 - rob3rt:
Modry passat, Strakonicka u zavodiste
25.8. 09:24 - kobol:
Vypich > Patockova rychlost
25.8. 09:06 - kobol:
Kolbenova rychlost
25.8. 09:00 - kobol:
stribrna fabie ramer holesovicky z centra za jizdy


na Waze bylo navíc Výstavní 30km/h a Smíchov 50km/h.


Je potřeba pochválit, že Waze je naprosto stabilní a za několik dní intenzivního testování nespadlo ani jednou. A datově opravdu nenáročné, takže lze provozovat s FUPovaným připojením typu "Internet v mobilu".

_________________
Podporuji férový elektronický boj!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 25. srp 2011 21:32:00 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. říj 2006 01:00:00
Příspěvky: 4730
Bydliště: Praha
Radary fungujou, není problém tam cokoli poslat a když kouknu na net, hned tam zpráva je, ale nevím jak vám, ale mě na vodafonu už moje zpráva zpět nepřijde, přijde cca každá čtvrtá zpráva - je to velmi individuální, dneska a včera mi chodily docela dobře, jindy mi ale zpráva přijde s 1-2 hodinovým zpožděním - raději si pouštím na mobilu net a koukám, co je na radary.cz na netu, protože na příchozí sms se nemohu spolehnout.
Dnes jsem jel na chalupu a dle waze jel cca 5km předemnou jiný uživatel a skutečně to fungovalo - nahlásil nehodu a za pár minut jsem tam byl.
Navíc na dotykovym telefonu, kde používám inak velmi příjemný swype režim psaní prostě delší sms zprávy psát neumím

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: waze funguje sqěle
PříspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 12:56:00 
Offline
člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát 12. lis 2010 01:00:00
Příspěvky: 816
Bydliště: Praha

_________________
ALP 4
GENEVO PRO 45st


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 13:35:00 
Offline
člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát 12. lis 2010 01:00:00
Příspěvky: 816
Bydliště: Praha
já jsem dnes jel po D1 HB - PHA a WAZE hlásil uplně perfektně a úplně všechno.

_________________
ALP 4
GENEVO PRO 45st


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 13:45:00 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. říj 2006 01:00:00
Příspěvky: 4730
Bydliště: Praha
už ses přidal do skupiny AR forum?

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 14:23:00 
Offline
člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát 12. lis 2010 01:00:00
Příspěvky: 816
Bydliště: Praha
snail píše:
už ses přidal do skupiny AR forum?


ještě ne, jak se to dělá?

_________________
ALP 4
GENEVO PRO 45st


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 583 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 39  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz