Právě je ned 22. črc 2018 20:09:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 143 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: čtv 19. črc 2012 21:46:10 
já jezdím jenom na Rudnou - jednak to mám blíž a jednak tam mám přátelské vztahy.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: čtv 19. črc 2012 21:47:49 
Offline
nováček

Registrován: sob 21. dub 2012 16:18:10
Příspěvky: 30
No takhle, blíž mám k Průhonicům, musel bych tam ale hned zítra ráno... Díky za typ. Jinak pro jistotu se tedy zeptám, každá anténa nová potřebuje seřídit? :) Koupil jsem svoje první CB a strašně se těším až něco chytnu, momentálně velký kulový no...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: čtv 19. črc 2012 22:08:30 
podle toho jaká...já kupuju zásadně jenom Sirio a ty seřídit nepotřebují....


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: čtv 19. črc 2012 22:16:23 
Offline
nováček

Registrován: sob 21. dub 2012 16:18:10
Příspěvky: 30
Tohle je Sirio Dv 27 S tuším a právě že ani nevím zda anténa funguje, protože nemám připojenej ten konetor ( ale zkoušel jsem to s magnetkou taky sirio a též nic)... zajedu tam aby to naletovali a mrkli na hodnoty


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: čtv 19. črc 2012 22:17:43 
to je ještě otázka, kde to zkoušíš...já třeba u baráku také nic neslyším, ale když popojedu cca 200m, tak Péťu už beru.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: čtv 19. črc 2012 22:19:31 
Offline
nováček

Registrován: sob 21. dub 2012 16:18:10
Příspěvky: 30
Zkoušel sem to za jízdy z kolína do českýho brodu a nechtytnu ani slovo nikde


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: čtv 19. črc 2012 22:20:23 
Offline
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 6186
Bydliště: Praha
pukasinek píše:
Tohle je Sirio Dv 27 S tuším a právě že ani nevím zda anténa funguje, protože nemám připojenej ten konetor ( ale zkoušel jsem to s magnetkou taky sirio a též nic)... zajedu tam aby to naletovali a mrkli na hodnoty
pukasinek píše:
No takhle, blíž mám k Průhonicům, musel bych tam ale hned zítra ráno... Díky za typ. Jinak pro jistotu se tedy zeptám, každá anténa nová potřebuje seřídit? :) Koupil jsem svoje první CB a strašně se těším až něco chytnu, momentálně velký kulový no...

Je vhodné každou anténu před vysíláním seřídit. Neseřízená anténa špatně vysílá a při hodně špatném SWR (PSV) můžeš až odpálit koncový stupeň. Když si dáš na střechu velký Sirio (1,45 metru), tak to je natolik široký, že to může některé svádět k tomu ho neseřizovat. Ale slušnost je ho seřídit. Čím menší/levnější anténa, tím má užší pásmo, kde má SWR nižší než 2 a kde bys měl vysílat. Nad SWR tři bys neměl vysílat nikdy.

Pro ukázku:
ML-145 (MAG) Bandwidth @ SWR ≤ 2: ≥ 1340 KHz (120 channel)
http://www.sirioantenne.it/prodotti_ant.php?category=CB+27+MHz+Mobile+Antenna&antenna=++ML+145+MAG&idc=1008171255&idg=1008171169&idp=120

33S (MAG) Bandwidth @ SWR ≤ 2: ≥ 650 KHz (60 channel)
http://www.sirioantenne.it/prodotti_ant.php?category=CB+27+MHz+Mobile+Antenna&antenna=++CELLULAR+33+S%2C+CELLULAR+33+S+MAG&idc=1008171255&idg=1008171169&idp=113

_________________
Podporuji férový elektronický boj!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: čtv 19. črc 2012 22:22:16 
Offline
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 6186
Bydliště: Praha
pukasinek píše:
Tohle je Sirio Dv 27 S tuším a právě že ani nevím zda anténa funguje, protože nemám připojenej ten konetor ( ale zkoušel jsem to s magnetkou taky sirio a též nic)... zajedu tam aby to naletovali a mrkli na hodnoty

Vem to všechno sebou - stanici, magnetku, DVčko a nech si to změřit. Tady může být něco špatně. Pozor, například některé TTi stanice bez připojeného mikrofonu ani neposlouchají. Takže když si třeba zlomíš kabel od majku, neuslyšiš nic a nebudeš tušit proč.....

_________________
Podporuji férový elektronický boj!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: čtv 19. črc 2012 22:24:34 
Offline
nováček

Registrován: sob 21. dub 2012 16:18:10
Příspěvky: 30
x2005: Jj právě proto se ptám jak to je, tak zítra dám vědět jak to dopadlo, akorát koukal sem a ono je to u benzinky u dálnice, po dálnici se mi nechce :( nemám známku

Stanice funguje, to jsem viděl na vlastní oči, uvidíme zda i anténa, ta byla k tomu za dobrou cenu od Milana Háje (třeba někdo zná) a kousek od něj je i ten SPACE :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: čtv 19. črc 2012 22:27:22 
Offline
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 6186
Bydliště: Praha
pukasinek píše:
x2005: Jj právě proto se ptám jak to je, tak zítra dám vědět jak to dopadlo, akorát koukal sem a ono je to u benzinky u dálnice, po dálnici se mi nechce :( nemám známku

Stanice funguje, to jsem viděl na vlastní oči, uvidíme zda i anténa, ta byla k tomu za dobrou cenu od Milana Háje (třeba někdo zná) a kousek od něj je i ten SPACE :)


Samozřejmě se může jednat i o chybu mezi "židí a klávesnicí". :chuckle Asi se tam půjde vetřít i z ulice "Nad statkem" :idea: http://goo.gl/maps/CMd8

_________________
Podporuji férový elektronický boj!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: čtv 19. črc 2012 22:30:50 
Offline
nováček

Registrován: sob 21. dub 2012 16:18:10
Příspěvky: 30
x2005: Myslel jsem že se to měří na autě, sundavat to a nýst to v ruce to sem nepočital ale samozřejmě na to sem se neptal ani... šlo mi o cestu přímo na pumpu autem :/ no nic i tak díky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: čtv 19. črc 2012 22:33:27 
Offline
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 6186
Bydliště: Praha
pukasinek píše:
x2005: Myslel jsem že se to měří na autě, sundavat to a nýst to v ruce to sem nepočital ale samozřejmě na to sem se neptal ani... šlo mi o cestu přímo na pumpu autem :/ no nic i tak díky

Však je tam mezera v protihlukovce ;-) http://mapy.cz/s/4xpN Ovšem najet na dálnici mimo místo k tomu určené je nelegální a tohle by se dalo tak vykládat.....

_________________
Podporuji férový elektronický boj!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: pát 20. črc 2012 09:24:00 
Offline
člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát 12. lis 2010 01:00:00
Příspěvky: 816
Bydliště: Praha
pukasinek píše:
x2005: Myslel jsem že se to měří na autě, sundavat to a nýst to v ruce to sem nepočital ale samozřejmě na to sem se neptal ani... šlo mi o cestu přímo na pumpu autem :/ no nic i tak díky


Kdybys možná hezky poprosil X2005 tak by ti to třeba změřil a nastavil i on sám osobně a grátis. Je to totiž nadšený a velice zkušený radiomatér, kterého potěší každý nově příchozí na jedenácti metrovou vlnu. A navíc myslim že si ted nedávno koupil i dálniční známku, ale nejsem si jistej.

_________________
ALP 4
GENEVO PRO 45st


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: pát 20. črc 2012 10:59:41 
Offline
člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 561
Bydliště: Prahe vid
x2005 píše:

tuhle anténu mám a ladit na ni nic nejde. Má jenom šroubovací aretaci sklonu.

edit, už jsem našel kde jde ladit a vysvětluje to proč mám narozdíl od bráchy mizerný příjem. Takže budu potřebovat tu mojí naladit na SWR, protože je totálně rozjetá

_________________
it is not about money... it is about sending a message


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: pát 20. črc 2012 11:37:15 
Offline
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 6186
Bydliště: Praha
mikicz píše:
x2005 píše:

tuhle anténu mám a ladit na ni nic nejde. Má jenom šroubovací aretaci sklonu.

edit, už jsem našel kde jde ladit a vysvětluje to proč mám narozdíl od bráchy mizerný příjem. Takže budu potřebovat tu mojí naladit na SWR, protože je totálně rozjetá


Jsem rád, že jsi na to přišel sám. :P Naladit to lze bez problémů někam k 1,4 a občas i o kousek lépe. Pozor na maximální možný výkon. Někteří borci jí už poslali do křemíkového nebe...... :angel

_________________
Podporuji férový elektronický boj!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 143 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz