Právě je pát 19. říj 2018 05:55:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 143 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: úte 24. bře 2015 08:35:43 
Offline
nováček

Registrován: pon 23. bře 2015 20:22:53
Příspěvky: 13
Tam ji máš taky pěkně po ruce. Anténu máš jakou? Já uvažuju vyměnit koncernovou za Sirio Triflex na stálé připojení (je to nenápadné) a případně mít po ruce i ML-145.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: úte 24. bře 2015 10:25:13 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. říj 2006 01:00:00
Příspěvky: 4727
Bydliště: Praha
Sirio triflex jsem měl na passatovi, na svou velikost byla až překvapivě výkonná, na MB metrový turbosirio samozřejmě bylo jinde, teď mám kvůli nenápadnosti tajfuna, svůj účel splní, ale po turbosiriu je to samozřejmě krok zpět.

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: sob 28. bře 2015 18:03:21 
Offline
guru
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. kvě 2008 00:00:00
Příspěvky: 4412
Asi jsem objevil ameriku, ale dnes sem byl prekvapeny, kdyz jsem na D1 mijel nejakou udrzbu, ze pouzivaji nejaky akusticky majak na CB 9 kanale, ktery s kratkym dosahem prehrava varovani.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: sob 28. bře 2015 18:05:37 
Offline
nováček

Registrován: pon 23. bře 2015 20:22:53
Příspěvky: 13
Kde to bylo a co tam říkali? :)

gratuluji ke 3. příspěvku, již je nadále nemusíš mít schvalované. Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: sob 28. bře 2015 20:55:22 
Offline
guru
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. kvě 2008 00:00:00
Příspěvky: 4412
D1 tak 10km smer Brno dnes tak v 13h.
Byl tam u krajnice takovej ten vozejk s oranzovym svetlem a nejake velky auto s oranzovejma svetlama. Cosi tam kutili.
Na 9 kanale jela smycka s nejakym gongem a "Pozor, nebezpecne misto".
Melo to dosah par set metru.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: pon 30. bře 2015 07:51:31 
Offline
člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát 12. lis 2010 01:00:00
Příspěvky: 816
Bydliště: Praha
Zajimavy.

_________________
ALP 4
GENEVO PRO 45st


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: pon 30. bře 2015 13:15:25 
Offline
nováček

Registrován: pon 23. bře 2015 20:22:53
Příspěvky: 13
Překvapila mě ta devítka, která se používá pro nouzové účely.... ale vlastně vždyť jo, je to vlastně nouzová situace, když něco dělají na silnici, tak je to adekvátní.
Já už jen čekám, až bude na světě nová revize stanice, která mě zajímá, a hned půjde do oktávky. :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: pon 30. bře 2015 13:21:57 
Offline
guru
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. kvě 2008 00:00:00
Příspěvky: 4412
Omlouvám se za mystifikaci. Nebylo to na 9 kanále, ale samozřejmě na 10 kanále.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: pon 30. bře 2015 13:29:42 
Offline
nováček

Registrován: pon 23. bře 2015 20:22:53
Příspěvky: 13
V poho. Tím pádem to sedí. :)

Mimochodem, pokud byste někdo měli link na informační zdroj ohledně sundávání stropového obložení v Octavii I, poskytněte. Samo zkusím i Octavia forum. V klasickém manuálu "Jak na to - Octavia I" zrovna toto autor opomněl. Už bych se rád začal teoreticky připravovat na instalaci Sirio Triflex. ;-)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: pon 30. bře 2015 13:52:40 
Offline
člen
Uživatelský avatar

Registrován: ned 12. kvě 2013 20:05:09
Příspěvky: 501
Bydliště: Praha
Pokud se nepletu, tak od stropní hrany kufru se začne sundavat a to samé pak od stran.. Je to na plastových příchytkách, takže opatrně - neulámat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: pon 30. bře 2015 13:55:14 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. říj 2006 01:00:00
Příspěvky: 4727
Bydliště: Praha
U mě šli přes světýlko v obložení, jestli si pamatuji.

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: pon 30. bře 2015 17:53:49 
Offline
nováček

Registrován: pon 23. bře 2015 20:22:53
Příspěvky: 13
Tak dobré, demontáž stropnice pro Octavie už jsem našel. Až pak zjistím, kudy anténní kabel vede (tipuju pravý A sloupek, protože levým už jsem protahoval mikrofon k handsfree a nevzpomínám si, že by tamtudy něco vedlo :-) ).

Podstatné je novou anténu dobře ukostřit, aby tak střecha tvořila protiváhu anténě. Tipuju, že z nekvalitního ukostření může vyplývat hodně rozčarování nad vysílacím výkonem.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: pon 30. bře 2015 18:34:41 
Offline
guru
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. kvě 2008 00:00:00
Příspěvky: 4412
Já sice nemám Oktu, ale prostě jsem vzal za plasty vzadu a postupně to strhal až k zadním sedadlům, abych mohl stropnici odtáhnout. Ještě jsem musel shodit i madla u zadní řady a pak už jsem se dostal docela pohodlně. Ukostření jsem radši změřil na opletení kabelu po montáži vůči zemi.

Já teda taky zvažoval Triflex, ale nakonec jsem šel do Taifuna. Triflex stejně nemá předzesilovač pro FM, takže moc dobře nehraje.

FM jsem zatím neřešil. Sice jsem koupil rozbočovač, že bych vzal FM z Taifuna, ale nakonec jsem to tam ještě nedal. Pak jsem to chtěl řešit nalepovací FM anténou, ale tu jsem taky jen koupil a zůstala v šuplíku. Musel bych řešit napájení, protože origo anténa má fantomové napájení po koaxu z radia.

Zatím jsem FM provozorně pořešil tak, že jsem nechal patku původní FM antény připojenou a strčil jsem jí pod stropnici. Uzemnil a na místo prutu natočil dva metry drátu, který jsem nechal za plastama. Něco na to chytnu. Možná že i víc, než bych chytil na triflex.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: pon 30. bře 2015 19:19:17 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. říj 2006 01:00:00
Příspěvky: 4727
Bydliště: Praha
To je pravda, zapomněl jsem, že jsem musel do pašíka dokoupit zesilovač, protože rádio hrálo zcela na owno

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: pon 30. bře 2015 20:23:24 
Offline
nováček

Registrován: pon 23. bře 2015 20:22:53
Příspěvky: 13
Dobrá poznámka, přidal jsem si FM zesilovač do poznámek.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 143 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz