Právě je sob 21. dub 2018 17:04:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 143 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: ned 03. bře 2013 15:41:16 
ale není...problémem je počasí a rusanda :-)


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: ned 03. bře 2013 15:57:53 
Offline
člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 561
Bydliště: Prahe vid
no jen aby... uvidím co dál, ale zatím mě maxon štve protože se musí po každém startu manuálně zapnout tlačítkem

_________________
it is not about money... it is about sending a message


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: ned 03. bře 2013 19:58:10 
Offline
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 6170
Bydliště: Praha
Popravdě současný TTI 771 je za pár korun spousta radosti a slušně fungující ASQ. Tak neváhej a objednej. ;-)

_________________
Podporuji férový elektronický boj!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: ned 03. bře 2013 20:57:13 
Offline
člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 561
Bydliště: Prahe vid
kdybych upgradoval tak koukám po lafayette venus...

_________________
it is not about money... it is about sending a message


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: ned 03. bře 2013 20:58:52 
lafayette mám a nemá příliš vlídná AQ...zavírá moc brzy :-(


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: ned 03. bře 2013 21:25:35 
Offline
člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 561
Bydliště: Prahe vid
řidič BOB: ASQ je problém skoro všude. Na venus se mi líbí že má displej a ovládání na mikrofonu, a jednotku kterou jde v aute schovat a vede do ní jenom RJ45 kabel

_________________
it is not about money... it is about sending a message


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: ned 03. bře 2013 21:29:49 
no, ale tady je extrémně nepříjemný... Petra na kopci zavírá i na P6 a je z toho taková nepříjemná skládačka :-( TTi se v těch samých místech chová mnohem líp.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: stř 11. bře 2015 11:53:11 
Offline
guru
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. kvě 2008 00:00:00
Příspěvky: 4380
Nemáte někdo tip na stanici s dobrou citlivostí, dobře funkčním ASC, menších rozměrů? Líbí se mě i stanice co maj základní ovládání na majku. Pak bych umístil stanici nejspíš pod sedačku a nemusel na ní vůbec vidět.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: stř 11. bře 2015 19:17:38 
Offline
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 6170
Bydliště: Praha
Vzal bych nějaký TTI s ASQ. http://www.vysilacky.com/762-radiostani ... ti-tcb-900


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: stř 11. bře 2015 20:00:02 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. říj 2006 01:00:00
Příspěvky: 4711
Bydliště: Praha
tenhle jsem už tátovi nabízel, mám ho místo elixe a v zásadě spokojenost

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: čtv 12. bře 2015 10:42:02 
Offline
guru
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. kvě 2008 00:00:00
Příspěvky: 4380
Tak nějak nejsem rozhodnutý, jestli to z auta úplně nevyndat. Zatím mě CB nepřipadá moc přínosný v autě. Nebo jestli tomu dát ještě šanci a zkusit jinou stanici. Je ve stanicích velkej rozdíl co se týká příjmu? Příjde mě to, že tam málokdy slyším něco užitečnýho. Nevím kolik mě toho třeba uteče vlivem nekvalitního příjmu. Postupně jsem došel k nějakému nastavení RF gain tak, aby mě přes ASC stanice často nepouštěla nesrozumitelné vysílání, ale zas někdy ASC nepustí repro, ikdyž s vypnutým ASC je to pro mě srozumitelné.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: čtv 12. bře 2015 11:40:43 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. říj 2006 01:00:00
Příspěvky: 4711
Bydliště: Praha
Je pravda, že přínosnost CB trvale klesá oproti stavu před 10 lety. Proto jsem do nového auta nedával metrovou anténu, ale jen nenápadnýho kraťase. Přesto mi přijde stále užitečná a to u kolon- ověřuji si tím informace z waze a googlemaps a zjišťují podrobnosti, např. o čekací době v koloně a smyslu to objet. Stran radarů je CB již minimálně přínosná, vše přebralo waze apod.

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: čtv 12. bře 2015 12:41:44 
Offline
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25. říj 2006 00:00:00
Příspěvky: 6170
Bydliště: Praha
Informační hodnota postupně klesá jak píše Snail. Navíc musíš jezdit "kamioňácký" trasy, abys měl šanci něco slyšet. Já jsem si jedno TTI nechával seřídit přímo ve Space, druhý u nějakého radioamatéra. Vždy to pomohlo. Obecně ASQ u TTI mi přišel lepší než třeba Intek a ostatní, který zavírají i silný signály.

Na příjem je nejlepší pořádná anténa. A na vysílání to platní násobně. S nějakou slušnou krátkou anténou můžeš poslouchat lokálně. Vysílat to moc nebude.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: pon 23. bře 2015 22:53:26 
Offline
nováček

Registrován: pon 23. bře 2015 20:22:53
Příspěvky: 13
Také registruju dle ohlasů na internetu (např. cbradio.cz), že už to na CB není jako dříve. Asi to má smysl hlavně pro nás hračičky. My s kamarádem jsme to teď oprášili - já teda CB nikdy neměl, dřív jsem si hrál s PMR a účastnil se pár PMR štafet. Půjčil jsem si od něj CB ručku a zkusil párkrát poslouchat. Velký provoz není, ale pár kamioňáků jsem zaslechl a taky večer "dědkorundy".

Přemýšlel jsem, jakou staničku do oktávky. Všechny jsou vesměs stejná konstrukce, displej a ovládací prvky na těle stanice. Nicméně nemám volný DIN a rád bych to i schoval, nejlépe pod volant, ale tím se znesnadňuje ovládání. A narazil jsem před pár dny na Anytone Apollo 1, která se pro mě jeví ideální. Máte s ní někdo zkušenost?

Obrázek

Všechno ovládání je na mikrofonu/speakeru, tělo má rozměry 14 x 11 x 3 cm. Mikrofon lze od hlavní části oddělit (RJ-45 konektor).


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: CB
PříspěvekNapsal: úte 24. bře 2015 00:55:02 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. říj 2006 01:00:00
Příspěvky: 4711
Bydliště: Praha
Neznám, nemohu sloužit.
Já v supovi taky nemám volné místo, proto jsem pořídil TTI 900 a dal na suchý zip vedle nohy:
Obrázek

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 143 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz